Gemeentebestuur nodigt inwoners uit tot een gesprek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Leden van het gemeentebestuur van Sittard-Geleen nodigen inwoners uit tot een gesprek over het duurzaam op orde brengen van de gemeentelijke financiën.

Want het structureel op orde brengen van het gemeentelijke huishoudboekje is één van de zeven opgaven waar de gemeente Sittard-Geleen zich voor geplaatst ziet.

Het bezuinigingsvoorstel en de begroting voor de komende jaren wordt binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. De vraag resteert nu hoe de gemeente het beschikbare geld de komende vier jaar op de juiste wijze moet besteden aan de overige gemeentelijke opgaven.

Inwoners hebben de kans om met het gemeentebestuur in gesprek te gaan over de keuzes die gemaakt moeten worden. Het gemeentebestuur hoort verder graag van de inwoners welke bijdrage zij denken te kunnen leveren aan een duurzame, sociale en veilige samenleving.

gemeentebestuur

Afgelopen zaterdag hadden bezoekers van het centrum van Sittard de gelegenheid om op de Markt het gesprek aan te gaan met een drietal wethouders, en dat leverde een aardige lijst met ideeën en aanbevelingen op. En ook komende dinsdag en woensdag kunt u op verschillende locaties persoonlijk met hen in gesprek gaan:

  • Dinsdag 6 november, vanaf 19:30 uur in Oos Zittesj Hoes, Odasingel Sittard
  • Woensdag 7 november, vanaf 19:30 uur in De Landjwaer, Ophoven Sittard
  • Woensdag 7 november, vanaf 19:30 uur in Wijksteunpunt De Linde, Hyacinthenlaan 33, Lindenheuvel

Mocht u daartoe niet in de gelegenheid zijn, dan kunt u uw mening laten horen door mee te doen aan de online enquête.

» Ga naar de online enquête

 

Cookieinstellingen