Dag van de Mantelzorg: gemeente zet Mantelzorgers in het zonnetje

Dag van de Mantelzorg 2017
Dag van de Mantelzorg 2017
Foto: © Brigitta Timmers

Zaterdag 10 november 2018 is het weer de Dag van de Mantelzorg, die in heel Nederland aandacht krijgt.

Ook de Gemeente Sittard-Geleen zet mantelzorgers dan graag in het zonnetje. Partners In Welzijn organiseert die dag, op verzoek van en samen met de gemeente Sittard-Geleen, een feestelijke bijeenkomst voor geregistreerde mantelzorgers die actief zijn binnen de gemeente. Zij ontvingen daarvoor een uitnodiging en konden kiezen voor het middag- óf het avondprogramma, dat respectievelijk van 14:00 tot 16:00 uur en van 18:00 tot 20:00 uur duurt. Beide vinden plaats in MFC Sanderbout ‘Onger de 2 Tores’ in Sittard. In totaal meldden zich 525 mantelzorgers aan.

Ontmoeten en genieten

De middag wordt muzikaal omlijst door diverse artiesten. Wethouder Welzijn Leon Geilen zal de mantelzorgers van harte welkom heten. Dit jaar is het thema van de Dag van de Mantelzorg: Verras de mantelzorger.

Feestelijk programma op Nationale Dag van de Mantelzorg.

Naast het feestelijke programma, met een hapje en een drankje, kunnen de mantelzorgers informatie krijgen bij verschillende stands en kunnen zij andere mantelzorgers ontmoeten. Ook mensen van het Steunpunt Mantelzorg zijn aanwezig en aanspreekbaar.

Blijk van waardering

De Dag van de Mantelzorg wordt met de gemeente Sittard-Geleen georganiseerd als blijk van waardering voor al het werk dat mantelzorgers belangeloos doen. Een mantelzorger is iemand die langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid, vriend of kennis.

Steunpunt Mantelzorg

U kunt als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek terecht voor een luisterend oor, informatie en advies en themabijeenkomsten. Voor vragen over mantelzorg of om u aan te melden als mantelzorger kunt u terecht op de website: www.steunpuntmantelzorg-wm.nl Of u belt naar (046)4575700, of stuurt een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen