Ensembles Musac en Haudrialeiho in het Salviuskerkje

Foto: Musac

Op zondag 18 november om 15:00 uur klinkt er traditionele Tiroolse muziek en Franse volks(dans)muziek in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Ensemble Musac verzorgt dan samen met gastensemble Haudrialeiho uit België een gepassioneerd duoconcert en zet hiermee een mooie traditie van samenwerking met bevriende volksmuziekensembles voort.

Haudrialeiho brengt u de traditionele Tiroolse muziek. Deze muziek wordt wereldwijd vaak gekarikaturiseerd en gepopulariseerd, maar stamt uit een oude, mooie en nog steeds levende traditie, te vinden in de Oostenrijkse, Zwitserse, Duitse, Italiaanse en Franse Alpen.

‘Haudrialeiho’ is een roep uit de jodler ‘Alperer’. Een Alperer is een wilde berggeest, die door de wouden moet dwalen wegens zijn vele zonden. Vandaar: wie zonder zonde is, moge thuisblijven!

Haudrialeiho bestaat uit Andreas Baumuller, Leila Chaker en Bart Berths, Steirer Harmonika, Tirolerpedaalharp, gitaar, doedelzakken, contrabas en zang.

Musac bestaat uit een trio fervente liefhebbers van tradionele Franse volks(dans)muziek. Zij zijn vaak te beluisteren en te bekijken op (Limburgse) kasteelfeesten, tijdens muzikale intermezzi bij Bruegheliaanse buffetten, tijdens tentoonstellingen en op folkballs. Ze hebben een trouwe schare (dans)fans en liefhebbers van traditionele en, overwegend Franse, volksmuziek. Met authentieke instrumenten als de doedelzak, de draailier en de nyckelharpa, tevens accordeon en fluit, vertolken ze de zogeheten ‘bourdon-muziek’; muziek gebaseerd op instrumenten die hun melodieën bouwen op een constant klinkende basis (=bourdon) toon.

Musac bestaat uit:

  • Will van de Bool – fluit, doedelzakken, draailier, bombarde
  • Hans Schmitz – fluiten, doedelzakken, nickelharpo en draailier
  • Huub Suijkerbuijk – accordeon, contrabas

In het Salviuskerkje is plaats voor maximaal 110 bezoekers.

Entree: vrije gave
Informatie: www.musac.eu
Datum en aanvangstijd: 18 november, 15:00 uur
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht – www.salviuskerkje.nl

Haudriakeiho

Reacties

article
146918
Op zondag 18 november om 15:00 uur klinkt er traditionele Tiroolse muziek en Franse volks(dans)muziek
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181108/ensembles-musac-en-haudrialeiho-in-het-salviuskerkje/
2018-11-08T11:15:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/06231619/Salviuskerkje-Concerten-Foto-MUSAC-6-van-20.jpg
Ensembles Musac, Haudrialeiho, Salviuskerkje
Nieuws