Extra wandeling op Wapenstilstandsdag

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 11 november aanstaande is het exact 100 jaar geleden dat in het bos van Compiègne, in een treinwagon, de wapenstilstand werd getekend die een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog.

Zondag 11 november 2018 organiseert de Werkgroep Geheime Tuinen van Sittard daarom een extra wandeling in het kader van Wapenstilstandsdag. Samen met de stadsarchivaris Peer Boselie wandelt u langs verhalen en plaatsen uit de Eerste Wereldoorlog in Sittard. Aan de orde komen het Kinderkamp, smokkelaars en de ‘smokkelaarsburcht’, doden en gewonden, neutraal en ‘business as usual’. U ziet de agressor en het slachtoffer, en zelfs de plek waar de Duitsers neutraal Nederland doortrokken… En dat perron van Eijsden, waar de keizer het land betrad? Ja, ook dat komen we tegen, in Sittard!

Deze – gratis – wandeling vertrekt om 14:00 uur bij de Jardin d Isabelle (aan het Kerkepad, tussen Markt en Dominicanenwal) en duurt 2 á 2,5 uur. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door. Denk aan goed schoeisel en regenkleding.

Cookieinstellingen