Nieuwe locatie Gezondheidscentrum De Baandert is bekend

Foto: beeldcitaat Google

Er is een einde gekomen aan de inmiddels zes jaar durende zoektocht naar een locatie voor een nieuw, multifunctioneel gezondheidscentrum in De Baandert.

Het huidige onderkomen is te krap voor de ambities van het gezondheidscentrum. Eerdere plannen voorzagen in de vestiging van een nieuw centrum op het grasveld aan de Johan Dautzenbergstraat-Hemelsley-Frans Erensstraat, maar die keuze kon niet door alle buurtbewoners worden gewaardeerd.

Middels een brief, die mede namens de gemeente Sittard-Geleen, ontwikkelaar Land’s-Heeren en de uitbater van gemeenschapshuis De Baandert is verstuurd door het Gezondheidscentrum De Baandert, wordt aan de omwonenden gemeld dat het nieuwe gezondheidscentrum wordt gebouwd op de plek van het gemeenschapshuis, schuin tegenover de plek aan de Henri Weltersstraat, waar het centrum momenteel is gehuisvest en conform de wens van het gezondheidscentrum centraal gelegen in de wijk.

De eigenaren van het gemeenschapshuis, Felix en Maureen Engemann, hebben het wijkplatform hierover ingelicht. Na jarenlang met hart en ziel, en met grote betrokkenheid bij de wijk het gemeenschapshuis te hebben gerund, is het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. Het gemeenschapshuis is tot het einde van het jaar geopend. Daarna kunnen gebruikers terecht op een andere locatie in de omgeving, zij worden hierover ook deze week geïnformeerd door het echtpaar Engemann.

Eigentijdse, multifunctionele accommodatie

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum start volgend jaar. Het wordt niet alleen een zichtbare verbetering in de buurt. Maar ook een merkbare aanvulling en verbetering van het aanbod van het gezondheidscentrum, dat op de huidige plek uit zijn jasje is gegroeid.

“De locatie Frans Erensstraat voldoet aan alle eisen die tegenwoordig binnen de zorg worden gesteld. Daar hoort ook een betere bereikbaarheid bij. Bovendien kunnen we de kwaliteit van de zorg verder verbeteren door nauwere samenwerking als team,” zo laat het gezondheidscentrum weten.

Het nieuwe gezondheidscentrum biedt niet alleen ruimte aan huisartsenpraktijk de Baandert, Apotheek de Baandert en Fysiosittard, maar zal in de toekomst ook aan eventuele nieuwe functies onderdak bieden, die van meerwaarde kunnen zijn voor de pati├źnten.

In overleg

Bij het vinden van de nieuwe locatie is goed geluisterd naar bezwaren die eerder werden geuit in de wijk, toen andere locaties aan de orde kwamen. De gemeente is blij met deze ontwikkeling, mede omdat hiermee een belangrijke functie behouden blijft voor de wijk.

Reacties

article
146979
Er is een einde gekomen aan de inmiddels zes jaar durende zoektocht naar een locatie
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181108/nieuwe-locatie-gezondheidscentrum-baandert-is-bekend/
2018-11-08T07:00:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/07215825/baandert-gemeenschapshuis-wordt-gezondheidscentrum.jpg
Gezondheidscentrum De Baandert
Nieuws