Petitie steunt ontwikkelingen op Maastricht Aachen Airport

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“Na alle negatieve berichten in de media van enkele tegenstanders van Maastricht Aachen Airport, laten nu ook de voorstanders van zich horen,” aldus Martijn Evers van We love Maastricht Aachen Airport.

Dinsdagmiddag overhandigde Evers een petitie getekend door bijna 4.000 voorstanders van de luchthaven aan gedeputeerde Joost van den Akker.

De handtekeningen zijn ingezameld door We love Maastricht Aachen Airport. Een groep voorstanders van de luchthaven “die zich sterk maakt om de inwoners van Limburg te voorzien van de feitelijke, juiste informatie over de luchthaven en het vliegverkeer”. Martijn Evers, een van de kartrekkers: “Steeds vaker horen we (dezelfde) mensen die geruchten en onwaarheden verspreiden over vliegverkeer in het algemeen en de Limburgse luchthaven in het bijzonder. Wij vonden het tijd om een tegengeluid te laten horen. Want onze ervaring is, dat veel inwoners van Limburg (inclusief direct omwonenden) niet tegen het vliegveld zijn. Sterker nog, ze geven aan dat de overlast wel mee valt. Alleen hoorde je die mensen tot nu toe niet. Tot nu toe hebben 3956 mensen laten weten dat ze niet tegen het vliegveld zijn. Dat plaatst het aantal mensen die in het afgelopen half jaar klachten hebben ingediend bij het KICL wel even in perspectief.”

Volgens Evers is veel informatie die door tegenstanders wordt verspreid gewoon onjuist. “Ze zaaien zo alleen maar angst bij de inwoners van Zuid-Limburg. Dit is hun manier om medestanders te vinden en aandacht te krijgen in de media. Het is natuurlijk aan eenieder om voor of tegen te zijn, maar doe het dan op basis van feiten en niet op basis van onrust veroorzakende geruchten die nergens op gebaseerd lijken te zijn,” zo zegt hij.

Verder wijst hij erop dat Maastricht Aachen Airport maatregelen neemt om de overlast te beperken. Zo is er een verbod ingesteld op het vliegen met grote lesvliegtuigen en zijn vrachtvliegtuigen tijdelijk  tussen 06:00 en 07:00 uur niet welkom. En onlangs maakte MAA bekend dat er geen toestellen van het type Antonov meer worden toegelaten.

» Facebookpagina We love Maastricht Aachen Airport
» Facebookpagina Alliantie Tegen Uitbreiding MAA voor het tegengeluid

Reacties

article
146965
“Na alle negatieve berichten in de media van enkele tegenstanders van Maastricht Aachen Airport, laten
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181108/petitie-steunt-ontwikkelingen-op-maastricht-aachen-airport/
2018-11-08T10:11:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/24194517/vliegveld-maastricht-aachen-airport-MMA-31.jpg
Maastricht Aachen Airport, petitie
Nieuws