Diverse herdenkingsplechtigheden in Sittard-Geleen

In het weekend van 10 en 11 november organiseert Stichting Oorlogsgravencomité Sittard diverse herdenkingsplechtigheden ter ere van de gevallen Britse militairen die begraven liggen in de omgeving van Sittard.

De herdenking door het Sittards Oorlogsgravencomité vindt traditioneel plaats op de tweede zondag van de maand november, ook wel bekend als Klaprooszondag. Dit sluit aan bij de dag in het Verenigd Koninkrijk waarop de gevallen Britse militairen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht. In 2018 herdenken we tevens dat de Eerste Wereldoorlog precies 100 jaar geleden eindigde.

Programma van de herdenkingen

Zaterdag 10 november

11:00 uur: Herdenking Algemene Begraafplaats Sittard
14:30 uur: Herdenking op het kerkhof achter de Protestantse Kerk in Grevenbicht
16:00 uur: Herdenking op het R.K. Kerkhof in Born i.s.m. Schutterij St. Martinus Born

Zondag 11 november

Om 10:00 uur vindt in de St. Petruskerk in Sittard een oecumenische dienst plaats waarin de gevallenen herdacht worden. De muzikale bijdragen worden verzorgd door de Philharmonie, het Petruskoor en de pipers van de Coriovallum Pipe Band.

Aansluitend aan de dienst vindt er op het Britse oorlogskerkhof aan de Kromstraat in Ophoven om 11:30 uur een ceremoniële kranslegging plaats. Bij zowel de dienst als de ceremoniële kranslegging zullen Gouverneur Bovens, Burgemeester Cox en diverse hoge NAVO-militairen aanwezig zijn.

Cookieinstellingen