Begroting: amendementen hondenbelasting en bijzondere bijstand aangenomen

Foto: SGN

Aan het einde van de raadsvergadering van Sittard-Geleen werd afgelopen nacht ver na middernacht de begroting 2019 aangenomen.

In de aanloop daarnaartoe – de beschouwingen over de begroting begonnen op dinsdagavond en werden woensdagavond voortgezet – dienden de diverse gemeenteraadsfracties in totaal 32 amendementen (wijzigingsvoorstellen) en 22 moties in. Een aantal daarvan werd ingetrokken of aangehouden.

In totaal werden 2 amendementen en 10 moties aangenomen. Een van de amendementen leidt ertoe dat de voorgestelde bezuiniging van 170.000 euro op de bijzondere bijstand, een regeling waar jaarlijks zo’n 300 keer gebruik van wordt gemaakt, wordt geschrapt. Dit moet worden opgevangen door een verhoging van de OZB met 0,4 procent.

Het andere amendement voorziet in een kwijtscheldingsregeling voor de hondenbelasting voor financieel minder draagkrachtigen. De gemeente zal hierdoor naar schatting zo’n 40.000 euro aan inkomsten mislopen. Dat moet vervolgens worden gecompenseerd door het verhogen van de toeristenbelasting.

Cookieinstellingen