Uitbreiding: NS Zonetaxi op fors meer stations

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De NS Zonetaxi breidt fors uit. Vanaf 3 december komt de NS Zonetaxi op 244 extra stations beschikbaar, meldt de vervoerder.

Daarmee komt het totaal aantal stations waar gebruik kan worden gemaakt van zo’n taxi tijdens een ov-reis op 377.

Met de NS Zonetaxi kunnen mensen van en naar een station reizen tegen een vast tarief per zone. De kosten worden berekend op basis van de kortste route en zijn vooraf bekend.

Het starttarief (eerste 2 km) van NS Zonetaxi gaat per 3 december van 6 euro naar 7,30 euro. Sinds 2012 is het tarief voor NS Zonetaxi niet meer verhoogd. Kostenstijgingen en de verhoging van het BTW tarief maakt dat ook het starttarief van NS Zonetaxi verhoogd moet worden.Tot 4 km wordt 10,30 euro betaald en tot 6 km 13,30 euro. De kosten worden berekend op basis van de kortste route en zijn vooraf bekend. Van 5 tot en met 23 december geeft NS 5 euro korting op een rit met NS Zonetaxi om NS-klanten kennis te laten maken met NS Zonetaxi.

Reizigers kunnen maximaal drie personen extra meenemen. De taxi is via nszonetaxi.nl te boeken en rijdt van de eerste tot en met de laatste trein. Vanaf 3 december kunnen reizigers vooraf betalen met iDeal, waardoor het niet meer nodig is dat gebruikers zich vooraf registreren als lid van NS Zonetaxi. Regionale taxiondernemers voeren de ritten uit.

Reacties

Cookieinstellingen