Maaseik is vandaag moeilijk bereikbaar

Foto: M. Boreas

Vandaag is de tweede dag van de herdenking van de Duitse terugtocht na afloop van de Eerste Wereldoorlog. Maaseik is het brandpunt van de herdenking.

Een deel van de Duitse troepen trok 100 jaar geleden via Maaseik door het neutrale (smalste stukje van) Nederland terug naar die Heimat.

Die belangrijke historische gebeurtenis wordt dit weekend herdacht met diverse activiteiten. Zo is er vanmiddag een stoet in het centrum van Maaseik richting Pater Sangersbrug en wordt op het terrein van Dragetra door re-enactors de loopgravenstrijd van WOI nagebootst. Het programma trekt – zeker met het mooie weer van vandaag – naar verwachting duizenden bezoekers naar de Belgische grensplaats. Dat betekent dat het op de weg erg druk zal zijn.

En die drukte wordt extra groot omdat dit weekend de A2 tussen Grathem en knooppunt Het Vonderen wegens werkzaamheden afgesloten is voor het verkeer. Een van de aangegeven omleidingsroutes loopt via Maaseik… Tijdens de stoet vanmiddag ligt het verkeer een uur of twee stil.

» werkzaamheden A2

Wie de activiteiten in Maaseik wil bezoeken doet er verstandig aan om de fiets te pakken, of anders met de auto vanuit het zuiden bij Stokkem of Stein de Maas over te steken om vervolgens via de N78 naar Maaseik te rijden. Maar ook daar wordt grote drukte verwacht!

Reacties