De laatste loodjes voor het bondsconcours

Dirigent Björn Bus blijft schaven en polijsten
Dirigent Björn Bus blijft schaven en polijsten
Foto: De Paek

Harmonie Sint Joseph uit Sittard bereidt zich al maanden voor op haar deelname aan het Bondsconcours dat komende zondag in Veldhoven wordt gehouden.

Het korps komt uit in de eerste divisie – vroeger heette dat de superieure afdeling – en speelt naast het inspeelwerk Yakka van de Spaanse componist en dirigent José Rafael Pascual-Vilaplana de twee concourswerken Movement for Rosa van de Amerikaanse componist Mark Camphouse en vervolgens, van de hand van de eveneens Amerikaanse componist Robert W. Smith het werk The Divine Comedy.

De uitvoering van deze pittige werken door het korps, dat onder leiding staat van dirigent Björn Bus, moet uiteraard liefst perfect gebeuren. Een kwestie van heel veel repeteren, schaven en polijsten. Er staan deze laatste voorbereidingsweek dan ook nog 3 tutti repetities op de agenda plus de generale repetitie op 23 november om 19:45 uur in het Forum. Nog even doorbijten dus!

Entreekaarten

De entreekaarten voor het bijwonen van het concours kosten € 10 per persoon en zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa van Theater de Schalm in Veldhoven. Vooraf reserveren is dus niet mogelijk. Op de dag dat harmonie St.-Joseph haar proeve van bekwaamheid moet afleggen spelen eerst nog vier andere muziekkorpsen.

Generale repetitie

De generale repetitie wordt op vrijdag 23 november om 19:45 uur gehouden in het Forum in Sittard. Het optreden van de harmonie op de concoursdag in Veldhoven begint om 18:15 uur. Om 19:45 uur volgt dan de prijsuitreiking.

Cookieinstellingen