Politie waarschuwt via Burgernet voor inbrekers

Foto: WhatsApp Buurtpreventie Sittard-Zuid

De politie roept inwoners van Sittard-Geleen op extra alert te zijn op inbrekers. Het dievengilde is tijdens de donkere dagen nogal actief.

Zowel de politie als de gemeente zet in op het terugdringen van het aantal inbraken, “maar dit kunnen we niet zonder u!”, zo stelt Taskforce Woninginbraken in een mailing via Burgernet. Daarin wordt iedereen verzocht om samen met de politie extra alert te zijn op verdachte situaties. Ziet u iets verdachts? Meld dit dan via 112 bij de politie. U weet zelf het beste wat opvallend verdacht gedrag is in uw wijk. Wanneer u een verdachte situatie doorgeeft let dan op de uiterlijke kenmerken van de verdachte, de richting waarin de verdachte persoon vertrekt en kenmerken van een eventueel vervoersmiddel. Met uw informatie kan de politie gericht controleren.

Daarnaast kunt u al veel maatregelen zelf treffen om het inbrekers moeilijk te maken. Denk voordat u weggaat aan de volgende tips:

  • Sluit altijd alle ramen en deuren en draai deuren op slot, ook als je maar even weggaat;
  • Plaats waardevolle spullen uit het zicht;
  • Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid;
  • Gebruik buitenverlichting. Bijvoorbeeld op schermerschakelaar of bewegingssensor;
  • Zorg dat uw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Daardoor is sociale controle vanaf de straat of vanuit andere woningen niet mogelijk;
  • Maak gebruik van een tijdschakelaar zodat de verlichting in uw woning ook aan gaat als u zelf niet thuis bent.

Bent u al lid van een WhatsApp-groep?

Via www.wabp.nl kunt u zien of er in uw omgeving een groep is waarbij u zich kunt aansluiten. Daarnaast zijn in verschillende wijken van onze gemeente BuurtPreventieTeams actief informatie hierover vindt u via de website van de gemeente, www.sittard-geleen.nl.

Cookieinstellingen