Uitnodiging inloopbijeenkomst Corio Glana op 29 november

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Waterschap Limburg, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en Natuurmonumenten werken nauw samen aan de voorbereidingen voor de herinrichting van het Geleenbeekdal tussen de Middenweg en Agricolastraat in Sittard.

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor het opstarten van het vergunningentraject. Om belangstellenden in de gelegenheid te stellen zich te informeren en vragen te stellen over de actuele stand van zaken en plannen, is er op donderdag 29 november een inloopbijeenkomst in de Ophovenerhof in Sittard. U bent van harte welkom om tussen 18:30 en 21:00 uur binnen te lopen. Tijdens deze avond zijn inhoudsdeskundigen van de gemeente, Waterschap Limburg, Provincie Limburg en adviesbureau Viforis aanwezig om vragen te beantwoorden. Rond 18:45 uur, 19:30 uur en 20:15 uur vindt een korte presentatie plaats over actuele de stand van zaken.

Ontwikkeling Geleenbeekdal

De Geleenbeek stroomt van Heerlen via Voerendaal, Nuth, Schinnen, Spaubeek, Geleen, Sittard, Nieuwstad richting Stevensweert waar hij onder de naam ‘Oude Maas’ uitstroomt in de Maas. Het Geleenbeekdal tussen Heerlen en Sittard is de afgelopen jaren onder de naam Corio Glana ingrijpend veranderd. De Geleenbeek heeft weer de ruimte gekregen om door het natuurlijk landschap te meanderen, waarin plaats is voor mens, water, dier en plant. Hierdoor ontstaat een aantrekkelijk, aaneengesloten blauwgroen lint in een sterk verstedelijkte omgeving.

Gerealiseerd

Binnen de gemeente Sittard-Geleen zijn de deeltrajecten Sint Jansgeleen-Biesenhof, Beekstraat-Lintjesweg in Munstergeleen en het traject Lintjesweg-Middenweg al uitgevoerd. Het doel van het herinrichtingproject in Sittard-Geleen is om een voor mens en dier aantrekkelijk landschap te realiseren waarin de Geleenbeek haar natuurlijke loop terug krijgt. Zo wordt de waterkwaliteit verbeterd en tegelijkertijd de bergingscapaciteit van het beekdal vergroot zodat er minder kans is op wateroverlast én droogteschade in het centrum van Sittard.

Reacties

article
148010
Waterschap Limburg, de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en Natuurmonumenten werken nauw samen aan de
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181120/uitnodiging-inloopbijeenkomst-corio-glana-op-29-november/
2018-11-20T20:15:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/20154337/corio-glana-informatieavond-inloopavond-2.jpg
Corio-Glana, Inloopbijeenkomst, Uitnodiging
Gemeenteberichten, Nieuws