Meerdere gewonden bij ongeval kruising A76 en Mauritslaan Beek

Foto: Anke Hendrix

Zes personen zijn woensdagochtend rond 11:30 uur gewond geraakt bij een aanrijding van een vrachtauto met meerdere personenauto’s.

Volgens de politie reed de vrachtauto vanuit de richting België vanaf de A76 afrit 2 bij Geleen op. Bovenaan de kruising met de Prins Mauritslaan met de Rijksweg kwam de vrachtauto door nog onbekende oorzaak in aanrijding met zeven personenauto’s.

Gewonden

Daarop kwamen de hulpdiensten in actie en daarbij werd ook de hulp van een traumahelikopter ingeroepen. Een persoon raakte zwaargewond en is met een andere gewonde overgebracht naar het ziekenhuis. Twee anderen raakten lichtgewond en zijn naar de huisarts gegaan voor medische behandeling. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de vrachtwagen is gestolen in België. De bestuurder is aangehouden en zal door de politie worden gehoord, ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

Verkeerssituatie

Het verkeer rond de drukke kruising van de A76 en de Rijksweg-Zuid (Geleen) en de Mauritslaan (Beek) heeft geruime tijd hinder ondervonden van het ongeval, ook omdat ter plaatse technisch onderzoek door het team Verkeersongevallen Analyse (VOA) naar de toedracht van het verkeersongeval moest worden uitgevoerd. Er werden verkeersregelaars ingezet om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen.

Cookieinstellingen