De Ziepesjprènger is dit jaar voor Lejao Beursgens

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Ziepesjprènger, de jaarlijkse onderscheiding van de culturele vereniging de Mander in Sittard, gaat dit jaar naar Lejao Beursgens.

Volgens de Mander heeft Lejao Beursgens zich buitengewoon ingezet voor de Sittardse cultuur.

Zo is hij voorzitter van de buurt Rijksweg Noord en drijvende kracht achter de bouw van de carnavalswagen. Ook bij de Zittesje Revuu laat hij zich van zijn technische kant zien en is hij bestuurslid en tevens teamleider van de technische commissie, verantwoordelijk voor de decors. Muziek maken is een van zijn grote liefhebberijen. Zo is hij o.a. lid van de Philharmonie, Trööt in de Gööt en ’t Is Niks en ’t Wurt niks. Voor al deze muziekverenigingen organiseert hij diverse activiteiten. Daarnaast worden zijn zangkwaliteiten geroemd als zanger van carnavalsliedjes en lid van de zanggroep 4Men4Women. Tenslotte is hij lid van het Sint Rosa comité. Lejao Beursgens is een echte Zittesje Lammaeker die geen gelegenheid voorbij laat gaan om feest te vieren en ‘gekke Teun’ uit te halen.

Lejao Beursgens is de 23ste stadsgenoot die de onderscheiding De Ziepesjprènger in ontvangst mag nemen. Vorig jaar viel deze bijzondere eer te beurt aan Fred den Rooijen.

De uitreiking vindt op vrijdag 30 november om 19:30 uur plaats in het Mariapark aan de Oude Markt in Sittard.

Cookieinstellingen