Ley Wehrens – markante persoonlijkheid – onverwacht overleden

Foto: CC0 via Pixabay

Ley Wehrens, een bekende en markante verschijning in het Sittardse, is onverwacht overleden. Hij werd 71 jaar oud.

Wehrens werd geboren in Nuth, groeide op in Maastricht en genoot een opleiding tot chemicus.

Als ondernemer ontwikkelde hij een procedé voor het maken van kleurpasta’s op waterbasis voor de verfindustrie. Hij verkocht zijn bedrijf – Winter-Bouts – begin jaren 90 voor veel geld aan een Fins bedrijf. Daarna bleef hij nog enkele jaren aan als directeur. Vanwege zijn zakelijke successen en opvallende levensstijl kwam Wehrens een paar keer op TV.

Wehrens was zeer gesteld op Sittard, op live muziek en op uitgaan. Een pure levensgenieter die anderen graag liet meegenieten. Hij viel op door het roken van een lange pijp, zijn haardracht – lang haar, haarband en een baard met een met pijpenraggers in diverse kleuren omkrulde punt – en opvallende kleding.

Hij is de vader van het nog altijd bestaande Sittardse Smartlappenfestival en zette ook het inmiddels niet meer bestaande, maar in de beginjaren zeer succesvolle Blues Festival in Sittard op poten. In de jaren negentig startte hij met Night Live in de Awwe Stiene in Maastricht en kort daarna opende hij ook een muziekhal in Nijmegen, die overigens niet lang daarna failliet ging. Ook Night Live Maastricht bleek uiteindelijk geen blijver en ging in 1999 failliet. Eerdere plannen voor een soortgelijke hal in Sittard haalden het niet.

Daarna – om wat om handen te hebben – runde hij op de Stationsstraat in Sittard De Inktpot, een winkel waar men onder meer terecht kon voor het bijvullen van inktcartridges van inkjetprinters. Hij stopte daar een paar jaar geleden mee.

De familie neemt zaterdag in besloten kring afscheid hem.

Reacties