Terugblikken op Groot BCL-Treffe in Geleen-Lindenheuvel

Foto: © Henk van Rens

Zo’n zeventig bij de Bond voor Carnavalsverenigingen Limburg (BCL) aangesloten carnavalsclubs bezochten afgelopen weekend het jaarlijkse ‘Groot BCL Treffe’.

Een feestelijke bijeenkomst voor het leggen en onderhouden van contacten op carnavalsgebied. Het treffen werd dit jaar georganiseerd door CV de Swentibolders van Geleen-Lindenheuvel.

Dankzij een ijzersterk programma had Lindenheuvel er dit jaar drie dagen extra carnaval bij. In het feestpaviljoen op de Bloemenmarkt was het drie dagen feest. Het begon met de Q-Music Party op vrijdagavond, en zaterdag ging de tent op stelten met De Coronas, Xander de Buisonjé, OG3NE, Maan en Big Band Time Out. In ’t Volkshoes was er een treffen voor de jongere carnavalisten tijdens het BCL Jeugdtreffe.

Echt carnaval werd het zondagmiddag in het feestpaviljoen met al die Limburgse carnavalsverenigingen en hun vorsten, prinsen en prinsessen, daarbij in stemming gebracht door bekende Limburgse artiesten zoals Big Benny, Marij en Spik & Span en met optredens van dansgroepen en natuurlijk de nodige Zaate Hermeniekes. Het was dan ook volop sjoenkele geblazen!

Henk van Rens maakte tal van filmpjes van drie dagen feest ‘oppe Lèntjheuvel’. Hieronder alvast een impressie. Meer terugblikken? Kijk dan op de Facebookpagina van Henk van Rens.

Spik & Span speelt met het publiek. En hoe!

Geplaatst door Henk van Rens op Zondag 25 november 2018

Volgend jaar wordt het Groot BCL Treffe gehouden in Grubbenvorst. De organisatie is dan in handen van Gekke Moandaagsvereiniging de Plaggenhouwers.

Cookieinstellingen