Renaissance- en barokensemble La Primavera – Concerto di Natale

Foto: 2013 © Claudio Frateschi

Op zondag 16 december geeft renaissance- en barokensemble La Primavera om 15:00 uur het Concerto di Natale in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Concerto di Natale is een sfeervol Kerstprogramma waarin viering en bezinning naast elkaar staan. U hoort Italiaanse en Spaanse vocale en instrumentale composities uit de vroege barok, de tijd van Claudio Monteverdi ( 1567-1643). Van zijn hand klinkt het ‘Laudate Dominum’. Tijdens dit concert wordt natuurlijk de geboorte van Jezus bezongen: ‘Gaudia, pastores, optate’ per Santissimo Natale, van Bonifatio Graziani  (1604-1664). Maria wiegt haar kindje in slaap terwijl zij een visioen krijgt van zijn toekomstig lijden in het Canzonetta Spirituale sopra la Nanna  ‘Hor ch’è tempo di dormire’ van Tarquinio Merula (1594-665). Twee distelvinken zingen om het kindje Jezus tot bedaren te brengen: Francisco Escalada ‘Canten dos jilguerillos’/ 1677. Dit is nog slechts een selectie. La Primavera presenteert in het Salviuskerkje een passend en stemmig Concerto di Natale!

Anabela Marcos-sopraan, Regina Albanez-theorbe en barokgitaar en Maaike Boekholt-viola da gamba zijn de musici van dit internationale ensemble. La Primavera, Spaans, Italiaans en Portugees voor lente, verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam. Centraal in de programmering van het ensemble staan werken van componisten uit Zuid-Europa, die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gepresenteerd. La Primavera stelt zich ten doel om het publiek zo intens mogelijk te betrekken bij hun concerten. Door  middel van bijzondere thema-programmering en hun temperamentvolle podiumoptreden, maar bijvoorbeeld ook door het geven van toelichtingen op programma en instrumenten.

La Primavera is een flexibel en creatief ensemble dat ook graag samenwerking aangaat met andere musici, andere ensembles en kunstvormen. Het probeert actief nieuwe wegen te vinden om de barokmuziek aantrekkelijk te maken voor een breed publiek. In haar bijna 25-jarig bestaan ( 2020) heeft het ensemble op vele belangrijke nationale en internationale podia ( Concertgebouw, Konzerthaus Wien) gestaan en heeft het deelgenomen aan prestigieuze festivals als het Festival Oude Muziek Utrecht, Berliner Tage für Alte Musik, Innsbrucker Festwochen der Alte Musik. Tevens heeft het ensemble verschillende prijzen gewonnen.

Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.

Entree: €15,00, of €12,50 bij reserveren; kinderen tot en met 18 jaar gratis
Datum en aanvang: zondag 16 december om 15:00 uur
Reserveren: [email protected]
Info: www.la-primavera.nl
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
» www.salviuskerkje.nl

'

Reacties

article
149095
Op zondag 16 december geeft renaissance- en barokensemble La Primavera om 15:00 uur het Concerto
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181205/renaissance-en-barokensemble-la-primavera-concerto-di-natale/
2018-12-05T19:00:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/04225234/Primavera-Braziliepodium-2013-%C2%A9-Claudio-Frateschi.jpg
Concerto di Natale, Oude Salviuskerkje Limbricht, Renaissance- en barokensemble La Primavera
Nieuws