Vragen gemeenteraadsfractie PVV over verkoop oude raadhuis Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van de PVV heeft schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W over de verkoop van het voormalige raadhuis, Markt 1 in Geleen.

In het markante gebouw wordt straks onder meer horeca ondergebracht. Voordat het zover is moet een en ander verbouwd worden en wordt de verbinding met het achterliggende gemeentehuis weggehaald. De ambtenaren die nu nog zijn ondergebracht in het gebouw worden volgens de plannen van het College voorlopig ondergebracht in het voormalige gebouw van GGD Zuid-Limburg aan de Geleenbeeklaan in Geleen.

De PVV-fractie wil onder meer weten hoe de verkoop van dit gemeentelijk object tot stand is gekomen en of er een programma van eisen is vastgesteld dat als programma van eisen is opgelegd aan de koper of gegadigde. Ook wil men weten of er overleg is geweest met de marktkooplieden, die op zaterdagen voor het oude raadhuis kramen bemannen. Verder wil de fractie weten waarom het verkoopbedrag is bepaald op “het ogenschijnlijk lage bedrag van 148.000 euro”. Men wil de taxatiegrondslag weten en vraagt zich af waarom men “bij de verkoop van een dergelijk iconisch object, waar veel inwoners een gevoel bij hebben” heeft gekozen voor onderhandse verkoop en niet voor verkoop via openbare inschrijving en op basis van een concreet programma van eisen.

De verkoop van het voormalige raadhuis is voor de PVV-fractie tevens aanleiding om te vragen of en welke gemeentelijke objecten er nog meer in de verkoop staan en of voor de verkoop een bepaalde visie bestaat.

» Vragen Art. 43 PVV inzake verkoop oude raadhuis Markt 1 Geleen

Cookieinstellingen