Wien bleibt Wien op 30 december in schouwburg De Domijnen

Foto: Wien bleibt Wien

Operettemuziek is nog altijd razend populair, ook in Nederland. Sterker nog: het genre maakt momenteel een revival door!

Grote internationale operahuizen én -zangers als Anna Netrebko, Jonas Kaufmann en Plácido Domingo leggen zich weer toe op het vrolijke repertoire, dat ook vaak wordt gebruikt als film- en gamemuziek.

De operette is springlevend, óók in Nederland!

In eigen land zijn de concerten van Wien bleibt Wien zeer succesvol. Zodoende gaan maestro Jeroen Weierink en het Habsburgs Strauss Orkest, waarvoor uitsluitend topmusici zijn geselecteerd uit orkesten over de hele wereld, voor het vijfde jaar op tournee met hoogtepunten uit de Gouden én Zilveren Periode van de Weense operette. Op zondagmiddag 30 december komt Wien bleibt Wien met de kerstspecial ‘Weihnachten in Wien’ naar schouwburg De Domijnen in Sittard-Geleen. De voorstelling begint om 14:30 uur.

De zang wordt meer dan glansvol vertolkt door solisten die hun sporen op internationale podia al ruimschoots hebben verdiend, te weten: ‘de ongekroonde Nederlandse operettekoningin’ sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Sef Thissen. Natuurlijk wordt er ook uitbundig gedanst! Dansers van het Charkov City Opera & Ballet zorgen in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje!

De kerstspecial ‘Weihnachten in Wien’ zorgt ook kort na Kerstmis voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel. Naast evergreens als ‘Dein ist mein ganzes Herz’, ‘Lippen schweigen’, het ‘Vilja-Lied’ en – de wals der walsen – ‘An der schönen blauen Donau’, bevat dit concert sfeervolle kerstliederen van operettecomponisten als ‘Die Christrose’, maar ook pareltjes uit het Weense kerstrepertoire ontbreken niet!

Dit concertprogramma is een feest der herkenning. Meezingen is uiteraard toegestaan!

» tickets

'

Reacties

article
149203
Operettemuziek is nog altijd razend populair, ook in Nederland. Sterker nog: het genre maakt momenteel
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181206/wien-bleibt-wien-op-30-december-schouwburg-domijnen/
2018-12-06T17:00:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/06110755/wien-bleibt-wien.jpg
Arnold Bezuyen, Habsburgs Strauss Orkest, Schouwburg De Domijnen, Sef Thissen, Wien bleibt Wien, Wilma Bierens
Nieuws