Run for Kika BS Overhoven goed voor vette cheque!

Foto: BS Overhoven

Leerlingen van BS Overhoven, onderdeel van stichting Kindante, hebben het initiatief genomen om een sponsorloop te organiseren

De sponsorloop werd georganiseerd door twee kinderen van groep 8 als project voor de Pittige Plus (voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben naast de normale lesstof).  De sponsorloop werd gecombineerd met de Smart en Fit week van Ecsplore. Kinderen van groep 5 tot en met 8 renden op donderdag 22 november een kwartier lang zoveel mogelijk rondjes rond de school voor KiKa.

Het bedrag dat hiermee is opgehaald schenken ze aan Kika. Op vrijdag 14 december werd de cheque overhandigd aan een vrijwilliger van Kika.

Gezonde kinderen rennen voor zieke kinderen

Saida en Godswill, de bedenkers van de sponsorloop aan het woord: “Wij hebben een sponsorloop georganiseerd voor Kika. Dit hebben we gedaan als project voor de Pittige Plus. We hebben de sponsorloop gecombineerd met de Smart & Fit week van Ecsplore. We hebben de ouders een brief gestuurd met de vraag of ze ons wilden sponsoren en natuurlijk ook aanmoedigen. Als sponsoring hebben we een vrijwillige bijdrage gevraagd (bijvoorbeeld 20 cent of 50 cent per rondje). De meeste kinderen renden wel 6 tot 11 rondjes.

Ook hadden we nog een koekjeskraam erbij gezet waar we gezonde koekjes voor het goede doel verkochten.

Die dag hebben we met z’n allen een mooi bedrag voor KiKa bij elkaar gerend! De opbrengst was €632,25! Op vrijdag 14 december mogen wij de symbolische cheque overhandigen van het bedrag dat we tot nu toe hebben opgehaald aan een vrijwilliger van KiKa die naar onze school komt. Wij zijn supertrots op de renners en op onszelf! Iedereen heel hartelijk bedankt!”

En vandaag bleek die cheque dankzij extra donaties nóg een stuk hoger uit te vallen: BS Overhoven haalde met de actie in totaal 1000 euro op!

Run for Kika
Saida en Godswill
Cookieinstellingen