Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Foto: CC0

Ook in 2019 kunnen onze inwoners met een laag inkomen (tot 150% van de bijstandsnorm) weer meedoen met een collectieve zorgverzekering: het VGZ Zuid-Limburgpakket.

Mensen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen zich nog tot en met 31 december aanmelden.

Voordelig maandbedrag zonder eigen risico

Het VGZ Zuid-Limburgpakket heeft een basisverzekering en een aanvullende verzekering voor een maandelijkse premie van 172,37 euro per maand.

De aanvullende verzekering geeft ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, een bril en de tandarts. Ook het eigen risico van 385 euro is meeverzekerd. U krijgt hier dus geen rekening van.

Eigen bijdragen meeverzekerd

Voor bepaalde zorg en hulpmiddelen zoals hoortoestellen, kraamzorg en zittend ziekenvervoer betaalt u bij de basisverzekering een eigen bijdrage. Deze kosten krijgt u met het VGZ Zuid-Limburgpakket tot maximaal 500 euro vergoed. Ook de eigen bijdrage Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) is onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd tot een maximum van 400 euro per jaar. Denk hierbij aanhuishoudelijke hulp, hulpmiddelen of woningaanpassingen.

Vergelijk en bepaal uw beste keuze

Vergelijk de verschillende verzekeraars en bepaal wat voor uw situatie de beste oplossing is. Denkt u niet zo’n uitgebreide verzekering nodig te hebben, dan kunt u ook kiezen voor de basisverzekering van een andere partij. U heeft dan een lagere premie per maand. Houd er dan wel rekening mee dat u het eigen risico en bepaalde vergoedingen zelf moet betalen.

Online aanmelden

Ga hiervoor naar www.gezondverzekerd.nl en typ Sittard-Geleen in. U vindt er alle informatie over het verzekeringspakket en u kunt zich ook direct aanmelden. Opzeggen van uw huidige verzekering doet VGZ Zuid-Limburgpakket. Let op: u kunt alleen overstappen als u geen betaalachterstand heeft bij u huidige verzekeraar. Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag dan telefonisch een aanmeldformulier via telefoonnummer 0800-2500010.

Reacties

article
149923
Ook in 2019 kunnen onze inwoners met een laag inkomen (tot 150% van de bijstandsnorm)
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181216/collectieve-zorgverzekering-voor-inwoners-met-laag-inkomen/
2018-12-16T08:04:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/14231021/kosten-zorg-stethoscoop-zorgkosten.jpg
collectieve zorgverzekering, inwoners, laag inkomen
Gemeenteberichten, Nieuws