Fortuna Sittard bekert vanavond tegen SC Cambuur

Foto: Fortuna Sittard

Vanavond speelt Fortuna Sittard in het eigen stadion om 19:45 uur tegen SC Cambuur uit Leeuwarden de achtste finale om de KNVB-beker.

Fortuna Sittard kan het jaar 2018 op een geweldige manier afsluiten. Nadat zondag in de Kuip verrassend werd gewonnen van Feyenoord werd de ploeg maandagavond verkozen tot Limburgs sportploeg van het jaar.

Vanavond kan daar plaatsing voor de kwartfinale om de KNVB-beker bijkomen, maar dan moet wel eerst SC Cambuur worden verslagen. Hopelijk staan de mannen van Eijer en Hofland na de euforie over de zege in Rotterdam vanavond weer met beide benen op de grond en wordt er net zo gedreven en geconcentreerd gespeeld als afgelopen zondag.

Zaterdagavond tenslotte staat thuis tegen FC Groningen het laatste competitieduel voor de winterstop op het programma. Winst op het elftal van coach Danny Buijs zou betekenen dat Fortuna Sittard een voorsprong van 8 punten neemt op de noorderlingen. Let op: deze wedstrijd begint al om 18:30 uur.

Voor het duel tegen SC Cambuur is op dit moment nog niet duidelijk of Eijer en Hofland vasthouden aan de succesvolle 4-4-2 opstelling van afgelopen zondag of dat er een 4-4-3 opstelling wordt neergezet. In dat laatste geval zouden Lazaros Lamprou en Lisandro Semedo weer hun opwachting kunnen maken en zou Finn Stokkers of Andrija Novakovich op de bank belanden. Verder is onduidelijk of Branislav Ninaj en Jorrit Smeets zullen meespelen. Zij werden zondag gewisseld vanwege een blessure. Mogelijk krijgt tweede doelman Aykut Özer vanavond weer speelminuten en blijft doelman Alexei Koselev aan de kant.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
150174
Vanavond speelt Fortuna Sittard in het eigen stadion om 19:45 uur tegen SC Cambuur uit
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181219/fortuna-sittard-bekert-vanavond-tegen-sc-cambuur/
2018-12-19T09:08:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/24153608/fortuna-sittard-selectie-november-20181.jpg
Fortuna Sittard, SC Cambuur
Fortuna Sittard, Nieuws