Supporters FC Groningen zaterdag niet welkom in Sittard

... uitvak stadion Fortuna Sittard blijft zaterdag leeg ...
Foto: SGN

Burgemeester Sjraar Cox heeft in overleg met alle betrokken partijen besloten dat de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Groningen aanstaande zaterdag zonder supporters van FC Groningen wordt gespeeld.

“De burgemeester en de politie in Groningen hebben mij het volgende laten weten aangaande de wedstrijd Fortuna Sittard tegen FC Groningen van aanstaande zaterdagavond. Er is sprake van betrouwbare informatie waaruit blijkt dat er een concreet risico is op ernstige verstoringen van de openbare orde in en buiten het stadion van Fortuna. Na een zorgvuldige afweging door alle betrokken partijen in zowel Sittard-Geleen als Groningen heb ik moeten concluderen dat een veilig verloop van de wedstrijd niet door de betrokken partijen gegarandeerd kan worden. De wedstrijd van komende zaterdagavond zal dan ook zonder supporters van FC Groningen worden gespeeld”, aldus de burgemeester van gemeente Sittard-Geleen.

Veiligheid voorop

“Met mij betreuren alle betrokken partijen dat we dit besluit hebben moeten nemen. De veiligheid van goedwillende supporters, stadionmedewerkers en medewerkers van de politie staat voor mij echter bij dit alles voorop.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

article
150314
Burgemeester Sjraar Cox heeft in overleg met alle betrokken partijen besloten dat de wedstrijd tussen
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181220/supporters-fc-groningen-zaterdag-niet-welkom-in-sittard/
2018-12-20T18:23:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/20182247/uitvak-stadion-fortuna-sittard.jpg
FC Groningen, Fortuna Sittard
Gemeenteberichten, Nieuws, Sport