Aanhoudingen na plofkraak, getuigen gezocht

Foto: Anke Hendrix

De politie heeft in totaal zes personen gearresteerd naar aanleiding van een plofkraak zondagnacht op een geldautomaat van de Regiobank op de Hoekstraat in Roermond.

Rond middernacht werd daar een explosief tot ontploffing gebracht bij een pinautomaat van een bankfiliaal.

Politieagent op de rug

De politie ging meteen op de melding af, maar de agenten troffen geen verdachte personen meer aan. Later werd in de directe omgeving wel een persoon aangehouden. Nog later arresteerden agenten in Beek vijf mannen die ervan worden verdacht van betrokkenheid bij de plofkraak. In Roermond heeft de politie één auto in beslag genomen en in Beek werden twee auto’s door de politie meegenomen.

Afgelopen nacht heeft de politie al onderzoek bij het bankfiliaal gedaan. Omdat door de ontploffing diverse auto’s beschadigd zijn geraakt, gaan agenten vandaag langs bij de eigenaren van de beschadigde voertuigen. Omwille van het onderzoek kan op dit moment geen duidelijkheid worden gegeven over een eventuele buit. Ook kan de politie verder niet aangeven hoe de verdachte personen in beeld zijn gekomen. De verdachten zijn mannen in de leeftijd van 21 tot 27 jaar. Zij zijn afkomstig uit Sittard-Geleen, Roermond en Amsterdam.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk over informatie beschikken die bij dit onderzoek kan helpen. Zij worden verzocht om contact met de politie op te nemen via 09008844. Dit kan ook via het tipformulier op www.politie.nl.

Cookieinstellingen