‘Wat nu weer?!’ van Divertimento Theaterproducties

Wat nu weer?!
Wat nu weer?!
Foto: © Divertimento Theaterproducties

Divertimento Theaterproducties brengt op donderdag 21 februari 2019 de voorstelling ‘Wat nu weer?!’ op de planken in schouwburg De Domijnen.

In september 2017 werd Divertimento Theaterproducties opgericht, een toneelvereniging bestaande uit studenten en alumni van Fontys Lerarenopleiding Sittard. Jaarlijks schrijven, arrangeren en produceren de studenten een voorstelling die vervolgens vol trots op de planken wordt gebracht.

De nieuwste voorstelling is getiteld ‘Wat nu weer?!’Gert en Gerda wonen er al lang, ze noemen het ook wel ‘hun buurt’. Op de dag dat Johanna door Helga Heijn wordt ontslagen, verandert alles voor de rustige buurt.

Gerda vertelt: “Er verschijnt een kakmadam met flyers en posters. Het lettertype op de flyers is zo klein dat we niet kunnen lezen wat erop staat! Dankzij de loep van Pieter-Jan begrijpen we dat er een groot winkelcentrum komt op de plek van onze buurt. Antoinette denkt de bouw in eerste instantie met mooie SMART-formuleringen tegen te houden, maar raakt in paniek als blijkt dat Fontys Lerarenopleiding Sittard echt tegen de vlakte gaat. En dat in het jaar van hun 40-jarig jubileum! Dus gaan alle buurtbewoners op hun eigen manier aan de slag. Van buurtvergaderingen tot een bakesale en van bandrepetities tot een paaldansworkshop. En als je denkt dat het niet erger kan worden… Wat nu weer?!”

Bent u benieuwd hoe het afloopt voor deze buurt? En wilt u zien hoe dit jaar de combinatie wordt gemaakt tussen toneel, dans, zang en live muziek van een band? Bezoek dan de vierde voorstelling van Divertimento Theaterproducties: ‘Wat nu weer?!’ op donderdag 21 februari 2019 om 19:30 uur in schouwburg de Domijnen in Sittard.

Cookieinstellingen