Fortuna Sittard tweede Nederlandse BVO die samenwerkt met Stichting Kika

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard en de Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) hebben hun samenwerking officieel bekrachtigd.

Dat gebeurde op 22 december tijdens de rust van de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. De overeenkomst werd ondertekend door voorzitter Isitan Gün en Wil Helwig, voorzitter van de werkgroep ‘Fortuna Sittard Verbindt’ en door Frits Hirschstein, directeur van Kika Nederland. Rondom de wedstrijd werden diverse activiteiten op touw gezet. Zo vond er onder meer een collecte plaats waarvan de opbrengst uiteraard geheel ten goede komt aan Kika.

Stichting Kinderen Kankervrij

Frits Hirschstein was in 2002 één van de oprichters van Stichting Kinderen Kankervrij, afgekort Kika: “Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 550 kinderen de diagnose ‘kanker’. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Als Kika vinden wij dat dit beter kan en moet.” Kika werft ondermeer fondsen voor vernieuwend onderzoek, probeert er voor te zorgen dat kinderen met kanker een betere kwaliteit van leven hebben en geeft ook voorlichting. “Fortuna Sittard is na SC Heerenveen de tweede betaald voetbalclub in Nederland waarmee wij als Kika samenwerken. In de voorbije maanden is intensief overleg geweest tussen ons als organisatie en de club. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast men van uit Fortuna is om de samenwerking vorm en inhoud te geven.”

Fortuna Sittard Verbindt

De maatschappelijke activiteiten van Fortuna Sittard worden uitgevoerd onder de naam Fortuna Sittard Verbindt. Een groot aantal activiteiten in de samenleving, onder meer gericht op scholen, amateurvoetbalclubs en de wijken, krijgen via Fortuna Sittard Verbindt vorm. Voorzitter Wil Helwig: “Toen Kika ons in mei van dit jaar benaderde, waren we heel snel ‘om’ en zijn we aan de slag gegaan. Mooi om te zien dat ook bijvoorbeeld het Fortuna Supporters Collectief al heel actief is in deze via het uitbrengen van een Kika Supporters CD in de maand december. De opbrengst daarvan komt helemaal ten goede aan Kika.”

Oranje stoelen

Op de hoofdtribune is inmiddels een elftal oranje stoelen geplaatst. De intentie is om deze stoelen elke thuiswedstrijd te verkopen, de opbrengst van de stoelen is uiteraard ook bestemd voor Kika. Interesse? Stuur een mail naar [email protected]. Vanuit Fortuna Sittard Verbindt zal dan snel contact worden opgenomen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen