Klachten over reconstructie en afwerking Industriestraat Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van het CDA stelt bij monde van de raadsleden Andries Houtakkers en Jos Schlössels vragen over de reconstructie en afwerking van de Industriestraat in Sittard.

Van april tot en met oktober 2016 werd de Industriestraat op Handelscentrum Bergerweg in Sittard aan een reconstructie onderworpen. Aanwonenden hebben tijdens en aansluitend aan de werkzaamheden via Parkbeheer Westelijke Mijnstreek en de Buiten-Beter-App meldingen gestuurd naar het KCC (klant contact centrum) van de gemeente en aan de betrokken gemeenteambtenaren signalen afgegeven over de kwaliteit van het geleverde werk bij dit project.

Van gemeentewege zijn deze mensen vooral ontevreden over de slechte communicatie, de slechte verkeersmaatregelen, onvoldoende toezicht en het ontbreken van achterafcontroles. Vervolgens hebben de omwonenden zich bij het CDA gemeld en hun ongenoegens kenbaar gemaakt. Reden voor de CDA-raadsleden Andries Houtakkers en Jos Schlössels het college van B&W hierover vragen te stellen. Het betreft met name een aantal zaken en knelpunten die tot op de dag van vandaag nog steeds niet afgewerkt of opgelost zijn, zoals:

  • verkeersborden die “bij wind” ronddraaien met als gevolg dat zij daardoor verdraaid staan;
  • verkeersborden die een foutieve bewijzering hebben, dan wel op de verkeerde plaats staan;
  • golvende fietspaden als gevolg van een slechte fundering in combinatie met de kwaliteit van de bestrating;
  • de fundering van de afgebroken muur ter hoogte van huisnummer 35 is nog steeds niet verwijderd, terwijl dit wel in het bestek was opgenomen;
  • ter hoogte van huisnummer 33 is als gevolg van de machinale opruimwerkzaamheden het gazon rondom de bomenperk beschadigd en het opruimen is niet naar behoren uitgevoerd;
  • brandputten/brandkranen die bedekt zijn met grond als gevolg van de kleine reconstructie in de Handelsstraat;
  • in 2017 zijn ter hoogte van huisnummer 31-B, 33, 35, 37 graafwerkzaamheden en herbestrating in verband met kabelaanleg ten behoeve van Zuidlease niet naar behoren en niet consequent uitgevoerd, in die zin dat de mantelbuizen aangevuld zijn met uitgegraven grond in plaats van zand.

Het CDA hoopt dat de knelpunten alsnog serieus de aandacht krijgen en naar tevredenheid opgelost en afgehandeld worden.

Cookieinstellingen