Schrijversbezoeken bij De Domijnen in het nieuwe jaar

Foto:

Ook in het nieuwe jaar komen schrijvers weer hun verhalen vertellen bij de Domijnen. Op 29 januari bijt de Belgische auteur Lieve Joris het spits af in bibliotheek Ligne in Sittard.

Op 25 februari neemt Bart Van Loo de bezoeker mee naar de middeleeuwen in Filmhuis De Domijnen.

» meer informatie en kaartverkoop

Lieve Joris met Terug naar Neerpelt

Ook in het nieuwe jaar komen schrijvers weer hun verhalen vertellen bij de Domijnen. Op 29 januari bijt de Belgische auteur Lieve Joris het spits af bij bibliotheek Ligne in Sittard. Bij de vele omzwervingen over de hele wereld verdiepte zij zich in de ontmoetingen en de levens van de mensen de ze ontmoette. In september 2018 verscheen haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt. Het verhaal van haar jeugd in Vlaanderen in het huis aan het kanaal van Neerpelt waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. Het werd een verhaal over de tijd waar ze altijd omheen reisde. “Fonny was nummer drie. Hildeke was nummer zeven. Hij, al vroeg verslaafd aan drugs, was de broer tegen wie je je moest beschermen. Zij, geboren met het syndroom van Down, de zus die je wilde beschermen.”

“Lieve Joris rekent de halve wereld tot haar dorp. Daarin schuilt de universele en persoonlijke kracht van haar boeken,” schreef Maarten Asscher in Ons Erfdeel. Over haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt schreef hij in een brief aan de auteur: “Je hebt het paradijs van je jeugd geëerd en bent de slangen niet uit de weg gegaan.” Joris’ werk is vertaald in het Catalaans, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Noors, Pools, Turks en Spaans.

Dinsdag 29 januari 2019 – Bibliotheek Ligne Sittard – Aanvang 19:30 uur – Entree: € 6

Bart Van Loo met De Bourgondiërs

Bart Van Loo is een Belgische auteur en conferencier. Met zijn lezingen, optredens en voorstellingen doorkruist Van Loo Vlaanderen en Nederland.

In januari 2019 verschijnt het nieuwe boek van Bart Van Loo. In De Bourgondiërs, stichters van de Lage Landen neemt hij de lezer op sleeptouw door de middeleeuwen. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij over het spannende ontstaan van de Nederlanden. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.

Rasverteller Bart Van Loo is de aangewezen persoon om licht te laten schijnen in de duistere middeleeuwen. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om meeslepende, leerrijke en vaak grappige verhalen te vertellen die ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op raast Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

Maandag 25 februari 2019 – Filmhuis De Domijnen – Aanvang 19:30 uur – Entree € 7,50

» tickets

Cookieinstellingen