Gemeente zoekt stembureauleden voor verkiezingen in maart en mei 2019

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op woensdag 20 maart 2019 worden Provinciale staten- en Waterschapsverkiezingen gehouden. Op donderdag 23 mei 2019 wordt het Europees parlement gekozen.

Voor deze verkiezingen worden stembureauleden gezocht: flexibele en enthousiaste mensen die op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder zijn en die daarnaast stressbestending, representatief, behulpzaam en nauwkeurig zijn. Als u zich daarin herkent en verder in teamverband kunt werken en fysiek in staat bent om een lange dag te maken dan bent u degene waar de gemeente naar op zoek is.

Wat wordt van uw verwacht op de dag van de verkiezingen?

Stembureauleden werken op de dag van de verkiezing van 07:00 uur totdat alle stemmen (handmatig) geteld zijn. Soms kan dat tot 24:00 uur duren. U bent samen met de andere stembureauleden verantwoordelijk voor één van de stembureaus in de gemeente. U controleert de stempassen van de kiezers, reikt de stembiljetten uit en ziet er op toe dat alles volgens de regels verloopt.

Voorbereiding

Om u goed op uw taak voor te bereiden bent u verplicht een digitale instructie te volgen. Na deze instructie krijgt u een digitaal examen. Als u hiervoor slaagt kunt u worden ingedeeld op een stembureau. Wordt u op een stembureau ingedeeld, dan ontvangt u daarvan bericht via e-mail.

Wat staat er tegenover?

Een stembureau heeft 5 of 6 leden. U krijgt voldoende tijd om te pauzeren. De gemeente zorgt voor een lunchpakket. Voor de werkzaamheden krijgt u een vergoeding van 155 euro. U bent verplicht dit op te geven bij de belastingdienst en/of uitkeringsinstantie.

Interesse?

U kunt zich voor beide verkiezingsdagen aanmelden via dit aanmeldformulier.

Cookieinstellingen