Burgemeester Echt-Susteren sluit drie panden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft dinsdag 8 januari 2019 een woning en twee lokalen in zijn gemeente gesloten.

Dat gebeurde op grond van overtredingen van de Opiumwet.

Een woning aan de Dieterderweg in Susteren gaat drie maanden op slot omdat daar op 20 november vorig jaar een hennepplantage werd aangetroffen met 359 planten.

In een lokaal aan de Rafaëlweg in Susteren werd op 31 oktober 2018 een hennepplantage met 1363 planten ontdekt. In een andere lokaal, eveneens aan de Rafaëlweg in Susteren werd op 8 november 2018 een plantage aangetroffen met 1344 planten. Beide lokalen gaan 6 maanden op slot.

Burgemeester Hessels zegt over de eerste drie sluitingen in het nieuwe jaar: “Een hennepplantage is nooit onschuldig. Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omgeving”.

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht en op de panden bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden om de gesloten panden en bijbehorende erven te betreden.

Cookieinstellingen