LikeU2 start theatertour in Schouwburg De Domijnen

U2 – The Dutch Connection
Foto: LikeU2

LikeU2 gaat het theater in. Op 2 februari begint in Schouwburg De Domijnen in Sittard de theatertour U2 – The Dutch Connection.

Onder deze titel brengt de coverband in 2019 in zeven schouwburgen in Nederland een ode aan hun muzikale Ierse helden.

U2 is de inspiratiebron voor de vier muzikanten van LikeU2, de band die al jaren tijdens allerlei festivals en concerten in binnen- en buitenland een eerbetoon brengt aan de legendarische band U2. Ze hebben alle vier een grote passie voor U2, zowel voor de muziek als de artiesten.

LikeU2 bestaat uit oprichter en gitarist Leon Claessens uit Roermond, zanger Hans Reinders uit Weert, bassist Emiel Joosten uit Stramproy en drummer Ger Joosten uit Horst, tegenwoordig woonachtig in Vierlingsbeek.

Voor Hans Reinders en Ger Joosten is de gang naar het theater niet nieuw. Eerder deden ze dat al als bandleden van U2NL in de periode 2008-2014. “Met veel succes”, zegt Ger Joosten. “U2NL draaide in die zes seizoenen 104 voorstellingen met drie verschillende producties. Dat was een fantastische tijd, die we nu samen met Emiel en Leon nogmaals willen gaan beleven. We zijn momenteel druk bezig met de voorbereidingen, want het opzetten van een professionele theatertour doe je niet zomaar. Het is en wordt een mooi muzikaal avontuur.”

Tijdens de theatertour wordt de muziek gecombineerd met allerlei verhalen en beeldfragmenten van en over U2. Hierin wordt ook de speciale band die Nederland heeft met Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen jr. met humor beschreven. Alle grote hits uit ruim 30 jaar U2 komen voorbij, afgewisseld met enkele onbekendere muzikale pareltjes van de band. “We kijken ernaar uit en hopen veel U2-fans in een van de theaters te mogen begroeten”, vervolgt Ger Joosten. “Iedereen die het U2-gevoel een keer wil meemaken in een schouwburg, in een totaal andere setting dan normaal, nodigen we van harte uit voor onze nieuwe tour. Een ding is zeker: we gaan onze bezoekers meenemen op een onvergetelijke muzikale reis met U2.”

» Tickets: www.dedomijnen.nl/podium

Reacties