Onderwijsstaking: Helwig Kozijnen zoekt naar oplossingen

Foto: beeldcitaat Google

Helwig Kozijnen in Geleen werd onlangs uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever in het Limburgse MKB. Het bedrijf is niet enkel een prima werkgever, maar heeft ook oog voor maatschappelijke ontwikkelingen.

Neem nou de voor 15 maart aangekondigde landelijke staking in het onderwijs. Velen zullen daar begrip voor hebben en zeker nu de stakingsactie ruim van tevoren is aangekondigd zullen ouders die werken op tijd maatregelen kunnen treffen om hun schoolgaande kroost die dag op te kunnen vangen.

Maar mocht dat toch niet lukken en zitten ook de vaste kinderopvanglocaties vol, dan biedt Helwig Kozijnen een uitkomst aan zo’n 25 kinderen.

Want samen met de stichting Petje af Zuid-Limburg ziet Helwig Kozijnen kans om met het organiseren van een Jongeren Bedrijfsdag kinderen, die tijdens de stakingsdag niet naar school kunnen gaan, kennis te laten maken met het bedrijfsleven en diverse beroepen.

Ouders kunnen hun kinderen op 15 maart om 08:15 uur naar Helwig Kozijnen in Geleen brengen, waar ze dan uiterlijk 15:30 uur weer moeten worden opgehaald.

Hier start net als op school om 08:30 uur de les. Michel van Dijke – locatiemanager van Petje af Zuid-Limburg: “Er wordt net als op school een lesprogramma geboden, alleen zijn de onderwerpen anders. Er zullen dan diverse beroepen worden behandeld. Omdat voor Helwig Kozijnen als locatie is gekozen zullen de kinderen onder andere kennismaken met het beroep timmerman/timmervrouw.”

Deelname is kosteloos. Ouders kunnen hun kinderen vóór 1 februari opgeven via [email protected].

Reacties

article
151680
Helwig Kozijnen in Geleen werd onlangs uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever in het Limburgse MKB. Het
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190111/onderwijsstaking-helwig-kozijnen-zoekt-naar-oplossingen/
2019-01-11T10:10:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/23205845/helwig-timmerfabriek.jpg
Helwig Kozijnen, onderwijsstaking, Petje af Zuid-Limburg
Nieuws