Optochthal Sittard komt stilaan op stoom

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nog zeven weken te gaan tot carnaval. De tekeningen en plannen zijn al lang gemaakt en worden nu uitgevoerd. Er wordt kortom alweer volop gebouwd!

Tot zondag 3 maart is menige carnavalist toch zeker minstens een maal per week in de optochthal aan het Fischerpad in Sittard te vinden. En naarmate die datum nadert zal de altijd gezellige drukte in de hal alleen nog maar toenemen.

De bekende buurten zijn gestart met de bouw van hun wagens, waarbij elk jaar ook altijd grote groepen meetrekken. En op andere plekken, in huiskamers, scholen en in verenigingslokalen, zal de komende weken ook hard worden gewerkt om het idee voor een groep, koppeltje of enkeling handen en voeten te geven. Weken ook vol voorpret en misschien ook wel een beetje ‘vastelaoves-stress’!

Ook een aantal deelnemers aan de kinderoptocht is actief in de optochthal: zij bouwen fanatiek elke zaterdagochtend en woensdagmiddag onder begeleiding van een aantal ervaren rotten op het gebied van ‘wage boewe’ aan hun ‘vastlaoveskèrke’. De hoop is hen zo voor de toekomst voor altijd te besmetten met het wagenbouwersvirus.

Over een week of twee wordt ook duidelijk welke routes de beide Sittardse carnavalsoptochten dit jaar zullen volgen. Wat het ook wordt, één ding is zeker: er zal heus wel weer commentaar op komen.

Dossier: Carnaval

Reacties

article
151839
Nog zeven weken te gaan tot carnaval. De tekeningen en plannen zijn al lang gemaakt
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190112/optochthal-sittard-komt-stilaan-op-stoom/
2019-01-12T19:18:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/01/12191319/optochhal-2019.jpg
carnaval, optochthal
Carnaval, Nieuws