Spooronderdoorgang Raadskuilderweg moet ‘mijngang’ worden

Overweg Raadskuilderweg werd op 3 december 2018 afgesloten
Overweg Raadskuilderweg werd op 3 december 2018 afgesloten
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

ProRail wil zo snel mogelijk af van onbeveiligde overwegen, omdat daar te vaak ongelukken en bijna-ongelukken gebeuren.

Om die reden heeft het College van B&W besloten dat de onbewaakte overweg op de Raadskuilderweg en die op de Lintjesweg vervangen moeten worden door tunnels.

De aanleg daarvan laat nog even op zich wachten. De overweg op de Raadskuilderweg is inmiddels afgesloten, die op de Lintjesweg blijft totdat de ondertunneling daar is gerealiseerd in gebruik, omdat er geen geschikte alternatieve route beschikbaar is.

Vooruitlopend op de aanleg van de spooronderdoorgangen stellen de CDA-raadsfractieleden Noël Lebens en Patrick Brouwers naar aanleiding van gesprekken met burgers voor om de tunnel bij de Raadskuilderweg “fysiek en/of qua beleving ‘in te richten’ als een mijngang”.

Dat doet volgens hen recht aan de trots waarmee Limburg in het algemeen en Geleen in het bijzonder terugkijkt op het roemrijke mijnverleden. Ze zien in de aanleg ook een uitgelezen kans om het mijnverleden en met name de voormalige Staatsmijn Maurits te verbinden met het heden en de toekomst.

Namens de CDA-fractie hebben Brouwers en Lebens het College van B&W gevraagd om daarover met ProRail in contact te treden.

Cookieinstellingen