Concert Chekhov Trio in oude Salviuskerkje Limbricht

Chekhov Trio
Chekhov Trio
Foto: Oude Salviuskerkje Limbricht

Op zondag 27 januari om 15:00 uur geeft het Chekhov Trio i.s.m. het Conservatorium Maastricht een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

“Eindelijk voelde ik me klaar om het prachtige, ontroerende trio in c klein te proberen. En wat een meesterwerk! Door en door ingenieus in passie, overtuigingskracht, charme en expressie! Geen ander werk van Johannes heeft me ooit zo overweldigd…” schreef Clara Schumann in haar dagboek in 1887 over het derde pianotrio van Johannes Brahms.

Het Chekhov Trio brengt naast dit monumentale trio ook het minder bekende maar wondermooie pianotrio van Clara Schumann zelf. Het krachtige Andante con moto van Grieg en het eerste en nog zeer romantische pianotrio van de jonge onstuimige Shostakovich vervolledigen het programma.

Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht, alwaar het in 2016 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek, en in het bijzonder pianotrio, in het toneelspel: een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam voor hun pianotrio is daar ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart aan het Conservatorium Maastricht.

Zij namen daarnaast ook deel aan masterclasses, tijdens het Conservatorium Kamermuziekfestival in 2017 en tijdens het Orlando Festival 2018. Zo volgden ze les bij het RUSQUARTET, bij Alexander Bonduryanski, Hardy Rittner, Peter Brunt, Nemtsov Duo, Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffman en Livia Sohn.

Concerten brachten het trio al naar podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Ook waren zij te horen op de nationale radio, in Avondconcert op Radio 4 tijdens het Orlando Festival 2018. In november 2018 won het Chekhov Trio de tweede prijs en speciale KCB Award tijdens de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel.

Momenteel werkt Fem haar laatste jaar master af aan het conservatorium bij Katia Veekmans. Zij behaalde haar bachelor examen met de hoogst mogelijke beoordeling en is, naast gepassioneerd kamermusicus, vooral ook solistisch zeer actief. Emma studeerde achtereenvolgens bij Vera Beths en Yuzuko Horigome, bij wie ze in 2018 haar masterdiploma behaalde en nu aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als ‘concertmusicus’ verder studeert. Haar bijzondere liefde voor ensemblespel brengt haar met diverse groepen samen op podia in binnen- en buitenland. Alexandra volgde, na eerdere studies in Kaliningrad en Düsseldorf, haar bachelor- en master- opleiding bij Alexander Petrasch en Gustav Rivinius in Maastricht. Als ervaren orkest- en kamermusicus, speelt zij veelvuldig in verschillende ensembles.

Programma

  • Edvard Grieg – Andante con moto, EG.116;
  • Clara Schumann – Piano trio in g, op.17;
  • Dmitri Shostakovich – Piano trio No.1 in c, op.8;
  • Johannes Brahms – Piano trio No.3 in c, op.101.

Entree: 12,50 euro; 10,00 euro bij reserveren (aan te bevelen!) via [email protected].
Het Salviuskerkje biedt plaats aan 110 bezoekers.
Datum en aanvang: 27 januari om 15:00 uur.
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht.

Meer informatie

» www.salviuskerkje.nl
» of bel 046 4588423

Chekhov Trio
Chekhov Trio
Cookieinstellingen