Ruim 8 miljoen voor projecten MSM in 7 verschillende landen

Maastricht School of Management
Maastricht School of Management
Foto: Kleon3 [CC BY-SA 4.] via Wikimedia Commons

Nuffic (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs) verleent Maastricht School of Management (MSM) ruim acht miljoen euro voor zeven projecten in Colombia, Egypte, Ethiopië, Libanon, Rwanda, Sierra Leone en Uganda.

Het gaat om meerjarige projecten voor capaciteitsopbouw op het gebied van recht, watermanagement, seksuele en reproductieve gezondheid, en landbouwontwikkeling, die onder leiding van MSM met diverse partners zullen worden uitgevoerd. Naast deze zeven projecten zullen er ook op maat gemaakte trainingen gegeven worden in Armenië, Bhutan, Ethiopië, Georgië, Indonesië en Peru.

“In al deze projecten richten we ons op duurzame ontwikkeling door een triple helix benadering, waarbij onderwijsinstellingen, overheden, en vaak het bedrijfsleven of NGO’s in een drie-eenheid opereren”, zegt Dr. Diederik de Boer, Director International Projects and Consultancies a.i.

Over de projecten

In Colombia wordt onder leiding van MSM een Triple Helix+ aanpak ontwikkeld voor het stimuleren van de locale economische ontwikkeling van de Cauca regio. Het project draagt bij aan duurzame vrede en economische ontwikkeling op het platteland in de Cauca regio. Partners in dit project zijn het Centre for Conflict Studies van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Medellin.

In Egypte werkt MSM samen met Deltares, de Aeres groep en de American University of Cairo aan het verhogen van water efficiency en voedselzekerheid door capaciteitsopbouw van het Egyptisch Technisch Beroepsonderwijs.

In Ethiopië heeft MSM de leiding over een uitgebreid programma dat gericht is op het verbeteren van het agrarisch beroepsonderwijs in Ethiopië op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Partners in dit project zijn Citaverde College, Q-Point, Jimma University en de werkgeversassociatie van tuinders en melkveehouders in Ethiopië.

Samen met de American University of Beirut start MSM in Libanon het project Safe and Sound met als doel het verbeteren van de geestelijke gezondheid van Syrische vluchtelingenkinderen in het basis- en middelbaar onderwijs door psychosociale hulp aan de gemeenschap en gezinnen. Het project focust op de capaciteitsopbouw van twee lokale NGO’s en van scholen, onderwijzers en ouders.

In Rwanda gaat MSM nauw samenwerken met Mott McDonald en de Rwanda Development Board aan het SEAD-West project. Dit project draagt bij aan de voedsel- en voedingszekerheid door het versterken van het Technisch Beroepsonderwijs ten behoeve van de melkvee, tuinbouw en pluimvee sectoren in West-Rwanda.

In Sierra Leone werkt MSM samen met het Government Technical Institute (GTI) aan het versterken van de expertise op het gebied van Water, Sanitaire voorzieningen en Hygiëne (WASH). In dit project zal MSM GTI begeleiden in de overgang van een Technische Beroepsonderwijsinstelling naar een Technische Hogeschool.

In Uganda start MSM een project om de institutionele en training capaciteit te versterken van politie en justitie om een einde te maken aan de straffeloosheid van daders en hulp te verlenen aan slachtoffers van sexueel en gendergerelateerd geweld.

Over Maastricht School of Management

Maastricht School of Management (MSM) is één van de meest internationale business scholen in Nederland, gericht op management ontwikkeling en management onderwijs. MSM heeft een uitgebreide portfolio van internationale projecten en toegepast onderzoek. MSM biedt wereldwijd institutionele capaciteitsversterking aan onderwijsinstellingen, overheden, ministeries en bedrijven door middel van educatieve en adviserende interventies, en op verschillende gebieden zoals watermanagement, landbouw, recht, seksuele en reproductieve gezondheidszorg, organisatorisch leiderschap. Deze projecten zijn voornamelijk gericht op duurzame (economische) ontwikkeling. Daarnaast biedt MSM studenten van over de hele wereld internationaal geaccrediteerd management onderwijs, waaronder MBA, Master of Science in Management & Engineering (met RWTH Aachen), Master in Management programma’s, en diverse kortere executive cursussen. MSM biedt haar onderwijsprogramma’s aan in Maastricht en op diverse locaties in de wereld in samenwerking met partner instituten.

Cookieinstellingen