Bouwwerkzaamheden in Geleen-Zuid

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Er wordt hard gewerkt op het bouwterrein achter het Bastion Hotel aan de Rijksweg Zuid in Geleen.

De fundering voor de nieuwbouw van het Bastionhotel aan de zuidelijke rand van Geleen was al gelegd en nu is ook begonnen met de bouw van het nieuwe, 30-meter hoge hotel.

Omwonenden en omliggende bedrijven dienden zo’n 20 zienswijzen in tegen de nieuwbouwplannen. Met name de hoogte van de hoteltoren leidde tot bezwaren. Omdat er veel – een half jaar – vertraging zat tussen het moment waarop het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage werd gelegd en het moment waarop de gemeente de vergunning verleende mocht Bastion – op eigen risico – direct na afgifte van de vergunning starten met het leggen van de funderingen en hoefde men niet nog eens 6 weken te wachten voordat de vergunning in werking trad.

Omdat in de zes weken na het besluit tot verlening van de vergunning geen bezwaren zijn aangetekend is de omgevingsvergunning nu onherroepelijk en kan er met een gerust hart gebouwd worden.

De verwachting is dat het nieuwe hotelgebouw eind van dit jaar in gebruik genomen kan worden. Het oude hotel wordt daarna afgebroken om plaats te maken voor parkeergelegenheid voor de gasten.

Cookieinstellingen