Publieksprijs De Salon en winnaar fotowedstrijd bekend

Op zondag 27 januari, tijdens de Finissage van De Salon, ontving kunstenares Vanessa Mezzolla uit handen van Leo Hendrikx, voorzitter van De Salon en kunstenares Marie-Josée Comello de Publieksprijs.

Frank Vaessen zond de mooiste foto van Sittard in en won deze uitvergroot op canvas.

De Salon Sittard-Geleen

Van 16 december t/m 27 januari was bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de tentoonstelling Sittard, wat verbeeld jij je? van Stichting De Salon Sittard-Geleen te zien. De door curator Joep Vossebeld geselecteerde kunstenaars toonden, vertaald naar beeldend werk, hun toekomstvisioenen voor Sittard. Deelnemende kunstenaars waren Jack Reubsaet, Jens Brouwers, Chantal Le Doux, Simone Schuffelen, Eleni Kamma, Nathalie Brans, Laura van Eik, Vanessa Mezzolla, Saskia Hendriks, Lino Lithium en collectief OTOMAX.

Publieksprijs

Tijdens een bezoek aan de tentoonstelling mochten bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk/kunstenaar. Vanessa Mezzolla rolde met haar werk ‘Casa Italia’ als winnaar uit de bus. Haar werk, een beeld- en geluidexperience waarin de Italiaanse immigratie in Sittard in de jaren ’70 centraal stond, bevatte o.a. een speciale nieuwe versie van ‘O Sole Mio’ gearrangeerd en uitgevoerd door de slagwerkgroep van de Philharmonie Sittard.

Winnende foto

Naast de Publieksprijs werd afgelopen zondag ook een prijs uitgereikt aan de fotograaf die de mooiste foto van Sittard inzond. Voor de fotowedstrijd ‘Sittard, wat verbeeld jij je’ maakten diverse fotografen een foto van een plek in Sittard die ze wilden behouden of een plek die zou mogen verdwijnen. Frank Vaessen won met een foto van de Engelenhof.

Winnende foto van Frank Vaessen

Succesvolle editie

De twaalfde editie van De Salon Sittard-Geleen was een succesvolle. Bijna 1.200 bezoekers vonden hun weg naar de tentoonstelling en randactiviteiten. Zo waren er educatieve kinderactiviteiten en vonden er concerten, kunstenaarsgesprekken en filmactiviteiten plaats. De volgende editie van De Salon zal plaatsvinden in 2020/2021.

Reacties

Cookieinstellingen