Slagwerkensemble Concordia Obbicht Nederlands Kampioen

Slagwerkers Concordia Obbicht Nederlands Kampioen
Slagwerkers Concordia Obbicht Nederlands Kampioen
Foto: Concordia Obbicht

Slagwerkensemble Concordia Obbicht heeft afgelopen zaterdag 2 februari met zeer veel succes deelgenomen aan de Nederlandse kampioenschappen voor concertslagwerkensembles in Theater De Bussel in Oosterhout

Het Obbichter slagwerkensemble staat onder leiding van Etienne Houben en komt uit in de hoogste divisie. Dat het een bloedstollende strijd zou worden stond vooraf in elk geval al vast.

Drie gezelschappen hadden het aangedurfd om zich in te schrijven voor dit Open Nederlands Kampioenschap. Door de kenners werd vooraf al voorspeld dat het uiteindelijk een clash zou worden tussen de slagwerkers van Cadenza uit Twello en Concordia uit Obbicht.

Beide ensembles hadden tijdens de regionale wedstrijden laten zien en vooral horen waartoe ze in staat zijn. En het werd een ware clash, maar de strijd om de hoogste eer en de nationale wimpel was vooral voor het publiek om van te watertanden!

Zowel Twello als Obbicht haalden alles uit de kast. De opzet van de door beide gezelschappen gekozen concertprogramma’s was anders, maar wel allebei van een ongekend hoog niveau. De jury had dan ook de lastige taak om te beslissen naar welke kant de balans zou doorslaan. Het dak van Theater de Bussel ging er dan ook zowat af toen bekend werd dat Concordia met één punt verschil en een totaal van maar liefst 96 punten de Nederlandse titel mee mocht nemen naar Obbicht.

Cookieinstellingen