Theaterpop bij Pitboel: Jacques Mees met een Bob Dylan Tribute

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Popmuziek in de intieme zaal van het Pitboel Theater. Deze keer met Mieke Cremers (zang en piano), Ylka Kolken (zang en gitaar) en bijzonder op deze avond Jacques Mees met een Bob Dylan Tribute.

Jacques Mees had veel succes in zijn eerdere jaren. Op zijn solotours heeft hij vele hoogtepunten gekend in heel Europa, zoals mooie festivals en als support act voor legendes als Kevin Ayers en Rick Danko (The Band). Ín 1996, toen zijn eerste officiële album uitkwam, ging hij naar Rio de Janeiro voor de promotie en shows met lokale artiesten.

Maar 2011 was een exceptioneel jaar met een tour en de promotie van zijn Bob Dylan Tribute Album ‘Shooting Star’, in Europa.  Hij trad ook op in Burkina Faso, West-Afrika. Het was een belangrijk jaar, waarin ruimte was voor veel Bob Dylan festiviteiten in de hele wereld vanwege zijn 70ste verjaardag. Jacques heeft onderdeel uitgemaakt van veel van deze performances en is geëerd in Italië, Ierland, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk thuis in Nederland. Schrijver en pop-journalist Bert van de Kamp noemde Mees ook in zijn ABC DYLAN boek. Door het publiek is hij gekozen als een van de beste Dylan Tribute Artists in de wereld. In 2014 is hij op tour geweest in San Diego (US), Ierland and Frankrijk. En het lijkt, om een parallel met Dylan te trekken, op  A Never Ending Tour!

Reacties