Opsplitsing basisscholen Grevenbicht en Obbicht oogst veel kritiek van ouders

Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht
Middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht
Foto: beeldcitaat Google

Onderwijskoepel Kindante krijgt van ouders veel kritiek op het besluit om de basisscholen van Grevenbicht en Obbicht te splitsen.

Leerlingen van groep 7 en 8 gaan met ingang van volgend schooljaar naar Obbicht, de anderen gaan naar Grevenbicht. Voor ouders met kinderen in zowel groep 7/8 als in een lagere groep is dat lastig, omdat zij hun kinderen voortaan naar twee verschillende scholen moeten brengen en daar ook weer moeten ophalen. Daardoor zal het verkeer tussen beide kernen naar verwachting toenemen, De ouders vrezen dat het daardoor voor kinderen op de weg naar en van school onveiliger wordt.

De gemeentelijke coalitie wil het liefst centraal gelegen een nieuwe onderwijs- en sportlocatie in het gebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Maar ook daarmee is niet iedereen in Grevenbicht en Obbicht even gelukkig. Oppositiepartij CDA ziet het liefst concentratie van het basisonderwijs in Grevenbicht en vindt, gezien de precaire financiële situatie van de gemeente, dat om te komen tot een samenhangende visie ook gekeken moet worden naar de bestaande onderwijs- en sportlocaties.

Cookieinstellingen