De Marotte Zitterd op zoek naar historisch materiaal

Foto: De Marotte Zitterd

Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd is opgericht in 1881 en heeft in de 138 jaar van haar bestaan een rijke historie opgebouwd.

Veel van die historie is veilig bewaard en terug te vinden in de bij Cultureel Erfgoedcentrum De Domijnen ondergebrachte archieven. Maar De Marotte realiseert zich dat er ook tal van in termen van erfgoed waardevolle zaken nog niet zijn bewaard.

Geregeld ontvangt men van mensen spullen die vanuit cultuurhistorisch oogpunt waardevol zijn. Spullen die bijvoorbeeld kwamen bovendrijven bij een verhuizing, bij het opruimen van de zolder of die werden verkregen uit een nalatenschap.

Om deze zaken te kunnen bewaren voor het nageslacht is het belangrijk om hier geregeld aandacht voor te vragen. Vandaar deze oproep van De Marotte aan mensen die wellicht beschikken over spullen, foto’s en parafernalia uit de Sittardse carnavalshistorie die het waard zijn om te behouden. De Marotte vraagt hen om vrijblijvend contact op te nemen via [email protected] of via 046-4521567.

Cookieinstellingen