‘Het beste idee vóór Limburg’ – eerste project succesvol afgerond

LWV-voorzitter Huub Narinx (l) geeft het startsein voor de ingebruikname van de nieuwe obstakels
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 9 februari werd het eerste project van de prijswinnaars van ‘Het beste idee vóór Limburg’ feestelijk afgerond op Wielerbaan Geleen.

‘Het beste idee vóór Limburg’ is een initiatief dat is ontstaan ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV). De prijswinnaars, een viertal jonge, bij het LWV aangesloten, Limburgse ondernemers die zich ‘Vrienden van Limburg’ noemen, zetten zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Als pilotproject werd de activiteit ‘fietsbehendigheidstraining voor kinderen’ gekozen, dat werd ingediend door baancommissaris Michel van Dijke van Wielerbaan Geleen.

Op de wielerbaan in Geleen trainen namelijk niet alleen de wat fanatiekere liefhebbers van de wielersport met veel plezier, maar worden ook fietsbehendigheidstrainingen aan piepjonge wielrijdertjes gegeven. Dat doet Van Dijke met assistentie van de ouders van de deelnemertjes. Meedoen kan al vanaf een leeftijd dat de kinderen zich kunnen voortbewegen op een loopfietsje of op een fietsje met hulpwieltjes. De achterliggende gedachte is dat kinderen die handig zijn op en goed kunnen manoeuvreren met hun fiets straks veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen.

Voor de Vrienden van Limburg was dit een test om duidelijk te krijgen welke ‘hobbels’ met dit soort projecten gepaard gaan en hoe die het beste kunnen worden opgelost.

Het project

Werknemers van bedrijven in Limburg kunnen bij Vrienden van Limburg maatschappelijke projecten indienen. Vorig jaar heeft Michel van Dijke, medewerker van Helwig Timmerfabriek, het project ‘fietsbehendigheid voor kinderen’ ingediend. Michel van Dijke: “In het steeds drukker wordende verkeer met obstakels als drempels, rotondes en meer en meer auto’s, is het geen luxe om kinderen behendiger te maken in het verkeer. Ik wil mij dan ook graag inzetten om kinderen te helpen deze obstakels behendig te nemen.”

Vrienden van Limburg heeft de bedrijven WBM Staalservice en Goflex bereid gevonden om belangeloos materiaal en laswerk te combineren om zo een aantal obstakels te leveren om kinderen goed te leren fietsen. De obstakels werden zaterdag opgeleverd op de Wielerbaan in Geleen en natuurlijk direct door de aanwezige kinderen met veel plezier in gebruik genomen: trapjes, diverse drempels, een smalle strip om overheen te fietsen en zelfs een heuse stalen fietswip, voor de veiligheid allemaal voorzien van een antislip profiel.

Vriend van Limburg Bob Helwig van Helwig Timmerfabriek B.V.: “Vaak weet je niet dat je medewerkers hebt die zich inzetten voor de maatschappij. Ik vind het fantastisch dat dit initiatief bestaat waarmee wij medewerkers in staat kunnen stellen iets terug te doen voor de maatschappij.” Een van de initiatiefnemers, Stef Aelmans, beaamt dit: “Door je samen in te zetten als bedrijven in Limburg, kun je kennis, uren en/of producten combineren”

Algemeen directeur LWV Huub Narinx: “Dit is een mooi eerste project. Ik ben ervan overtuigd dat door de kennis van ondernemers te combineren en hun creativiteit te gebruiken, er andere mooie initiatieven kunnen ontstaan om op deze manier iets terug te kunnen doen voor Limburg.”

Vrienden van Limburg zet zich in voor maatschappelijke projecten in Limburg. Initiatieven kunnen gratis worden ingediend. Bedrijven stellen kennis, uren en/of producten ter beschikking om deze initiatieven te ondersteunen. Vrienden van Limburg ziet er op een innovatieve manier op toe dat er in de Limburgse samenleving wordt geïnvesteerd.

Het projectteam van Vrienden van Limburg bestaat uit: Ivo Erens (de ViB fabriek), Ellen Kerbusch (Zuyd Hogeschool), Gwenny Scaf (RRA Advocaten) en Stef Aelmans (STAEL Process Recruitment). Wil je meer weten of heb je ook een initiatief, waar je zelf onderdeel van bent en/of kun je onze hulp gebruiken?! Neem dan contact op via www.vriendenvanlimburg.nl.

Projectteam Vrienden van Limburg – © LWV

 

Reacties

article
154019
Op 9 februari werd het eerste project van de prijswinnaars van ‘Het beste idee vóór
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190210/het-beste-idee-voor-limburg-eerste-project-succesvol-afgerond/
2019-02-10T19:08:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/02/10190056/vrienden-van-limburg-lwv-fietstraining-4.jpg
fietsbehendigheid voor kinderen, Het Beste Idee vóór Limburg, LWV, Vrienden van Limburg, wielerbaan Geleen
Nieuws