Vastelaoveshart voor Huub Clerkx uit Geleen

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Elk jaar wordt tijdens het Vastelaovestreffe van de gemeente Sittard-Geleen bekend gemaakt wie het Vastelaoveshart ontvangt.

Het Vastelaovestreffe werd dit jaar georganiseerd door carnavalsvereniging de Flaarisse uit Geleen. Zij hebben dit jaar ook de voordracht mogen doen voor het Vastelaoveshart. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze stad.

Dit jaar is het Vastelaoveshart voor de heer Huub Clerkx, zo maakte de burgemeester woensdagavond bekend.

Huub Clerkx zet zich al jaren in voor carnaval, en meer in het bijzonder carnaval in de Waereldsjtad. Hij zet zich in als vrijwilliger bij diverse organisaties, waaronder de Heemkundevereniging en de Veldeke Kring. Hij is een ware promotor van Gelaens dialect en een echte autoriteit. Hij heeft onder meer een cursus Gelaens laeze en sjrieve ontwikkeld. Menig dialecttekst is door hem geschreven, nagekeken of geredigeerd. Ook is hij al sinds jaar en dag verbonden aan de Gaare Flaaris, de carnavalskrant van SVV De Flaarisse die in Geleen jaarlijks breed verspreid wordt.

Burgemeester Cox reikte de onderscheiding al eerder uit, omdat de heer Clerkx vanwege gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn bij het Vastelaovestreffe in de Hanenhof.

'

Reacties

article
154147
Elk jaar wordt tijdens het Vastelaovestreffe van de gemeente Sittard-Geleen bekend gemaakt wie het Vastelaoveshart
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190213/vastelaoveshart-voor-huub-clerkx-uit-geleen/
2019-02-13T20:27:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/11/02101550/carnavalsdriekleu-rood-geel-groen-vlag.jpg
Huub Clerkx, Vastelaoveshart
Carnaval, Nieuws