Burgercomité vraagt politiek om standpunt over toekomst ijsbaan Geleen

<em>Wielerbaan en schaatsbaan Glanerbrook</em>
Wielerbaan en schaatsbaan Glanerbrook
Foto: © Wielerbaan Geleen

Het burgercomité Passie voor ijs- wielerpiste Sittard-Geleen heeft een open brief gestuurd aan de Provincie Limburg en aan de gemeente Sittard-Geleen.

Daarin vraagt het comité aan alle politieke partijen in Limburg en in de gemeente Sittard-Geleen om hun standpunt over de toekomst van de Geleense ijs- en wielerbaan kenbaar te maken voordat op 20 maart de Provinciale Statenverkiezingen worden gehouden. De tekst van de open brief vindt u hieronder integraal terug.

Open brief

In Geleen is de enige nog overgebleven openlucht schaatsbaan van Limburg, die donderdag 14 februari 2019 nog precies 25 dagen open is.

Nu deze ijsbaan in de toekomst wordt bedreigd met sluiten is er bij schaatsverenigingen en wedstrijdorganisatoren reden tot paniek.

Eén van de genoemde opties, scenario’s of denkrichtingen is dat na 2020 de 400-meter ijsbaan van Glanerbrook in Geleen wordt gesloten. Ook de toekomst van de ijshal is daarbij nog steeds onzeker. Het zou de doodsteek voor alle schaatsverenigingen en het schaatsen in het bijzonder zijn als er geen plek meer is om deze sport uit te oefenen.

Het kan toch niet zo zijn dat Limburg deze ijsbaan verliest, waardoor heel veel sporters letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan. Zeker in een tijd dat bewegen belangrijker is dan ooit. Wij roepen dan ook alle politieke partijen in Limburg op om hun standpunt te ventileren voor de verkiezingen op woensdag 20 maart 2019. Dit stukje historische sportgrond mag niet verloren gaan voor alle sporters, Gemeente Sittard-Geleen, Limburg en de Euregio.

Burgercomité “Passie voor ijs- wielerpiste” Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen