Vragen raadsfractie PvdA over verkeerssituatie in Hoogveldlaan

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bewoners van de Hoogveldlaan in de Sittardse wijk Hoogveld zijn de verkeersoverlast in hun straat zat.

Allereerst ergert men zich aan de grote hoeveelheid hardrijders op de weg, waar een maximumsnelheid geldt van 30 kilometer per uur. Slechts een enkele automobilist die er zich aan houdt. Reden voor de bewoners van de Hoogveldlaan om dan maar zelf bordjes met de geldende maximumsnelheid op de bomen langs de weg te bevestigen.

En verder klaagt men over de dagelijkse verkeersopstoppingen op de Hasseltsebaan tijdens de spitsuren. Het is dan vaak een tijdrovende klus om de wijk in of uit te rijden. De Hoogveldlaan is de belangrijkste ontsluitingsweg van de wijk en die slibt dan dicht, de alternatieve route via de Cavaleriestraat en verder door het Limbrichterveld doet dat ook.

Wijkbewoners hebben de problemen al twee jaar geleden aangekaart, maar tot nu toe is er geen sprake van een oplossing. Reden voor de fractie van de PvdA om bij monde van fractieleider Paul Kubben een aantal vragen over de verkeerssituatie in de wijk Hoogveld e te stellen aan het College van B&W.

De fractie vraagt naar de resultaten van metingen van verkeersstromen die in de Hoogveldlaan zijn uitgevoerd en wil verder onder meer weten of het College contact heeft gehad met de politie over het periodiek uitvoeren van snelheidscontroles. Ook vraagt de fractie of er mogelijkheden zijn om de wijk in de toekomst ook te ontsluiten via de Rijksweg Noord en/of de Dr. Nolenslaan.

Cookieinstellingen