Kinderoptocht Sittard kan prima weer tegemoet zien

archieffoto 2014
archieffoto 2014
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Als de weersverwachtingen voor komend weekend – veel zon en temperaturen van rond de 15 graden – kloppen dan is Sittard te klein!

Immers: voor wie ook maar een beetje gevoel heeft voor carnaval is er niks mooier en kleurrijker dan een bontgekleurde kinderoptocht onder een zonnige hemel. De mooiste kinderoptocht van het land trekt zondag vanaf 13:30 uur door het centrum van Sittard.

Weeronline verwacht een stralend weekend, met vooral zondag heel veel zon en een temperatuur die zo’n elf graden hoger ligt dan normaal in deze tijd van het jaar.

Volgens het weerbureau “slinkt de kans dat het nog even winter wordt met de dag”. De komende dagen is er sprake van wolkenvelden met tussendoor ruimte voor de zon. Het “voorjaarsachtige weer” bereikt in het weekend het hoogtepunt. Op zaterdag stijgt het kwik in het zuiden lokaal mogelijk naar 16 graden. Zondag is er nog meer zon dan op zaterdag. Het hele weekend verloopt naar verwachting droog.

Omdat er weinig wind staat, is het “heerlijk om buiten te zijn”, aldus Weeronline. Alle reden dus om te verwachten dat zondag het publiek rijen dik langs de route van de kinderoptocht zal staan!

Na het weekend wordt het een paar graden minder zacht, maar is het met 10 tot 12 graden nog steeds veel zachter dan normaal.

Cookieinstellingen