Vragen gob over verzekering voor vrijwilligers(organisaties)

Foto: SGN

Raadslid Marcel Claessens heeft namens de politieke groepering gob vragen gesteld aan het College van B&W van de gemeente Sittard-Geleen over de verzekering die de gemeente heeft afgesloten voor vrijwilligers(organisaties).

Op de website van de gemeente is hierover het volgende te lezen:

Vrijwilligers(organisaties) zijn automatisch verzekerd via de gemeente. De gemeente heeft twee verzekeringspakketten afgesloten die de risico’s van het vrijwilligerswerk afdekken. Het betreft de VNG Vrijwilligers BasisPolis en de VNG Vrijwilligers PlusPolis.

De verzekeringspakketten bieden een zeer ruime dekking. Er is geen administratie of registratie van de vrijwilligers(organisaties) nodig.

De verzekering is bedoeld voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Het gaat alleen om vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Sittard-Geleen.

Dus iedere vrijwilliger, actief in de gemeente of actief voor een organisatie uit de gemeente, bijvoorbeeld de ouder die het voetbalteam van zijn/haar zoon vervoert naar een uitwedstrijd, is verzekerd! Stagiaires die deelnemen aan maatschappelijke stages voor scholieren vallen sinds kort ook onder de vrijwilligersverzekering.

Het gob heeft van diverse vrijwilligers(organisaties) begrepen dat er besturen van organisaties zijn die niet weten dat deze verzekering bestaat of dat bij hen onvoldoende duidelijk is wat er nu wel en niet onder deze verzekeringen valt.

Het gob roept het college van B&W daarom op om de vrijwilligers(organisaties) te informeren over het bestaan van deze verzekering. Ook moet er duidelijkheid komen wat betreft de dekking die deze verzekering biedt, zodat vrijwilligers(organisaties) zich niet langer onnodig tegen allerlei zaken verzekeren als daar in de verzekeringspakketten van de gemeente al in is voorzien

Cookieinstellingen