D66 fietst voor de toekomst

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen heeft D66 de afgelopen weken een intensieve campagne gevoerd op de fiets.

De fietstocht startte op 9 februari in Noord-Limburg; op 16 februari was Midden-Limburg aan de beurt. Daarbij gingen de D66’ers in gesprek met inwoners, ondernemers en instellingen.

De top van de D66-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart a.s., onder aanvoering van lijsttrekker en gedeputeerde Hans Teunissen, stapte op zaterdag 23 februari opnieuw op de fiets. Dit keer fietsten de D66’ers door Zuid-Limburg.

In de Westelijke Mijnstreek stopten ze bij het Tom Dumoulin Bike Park, de veilige wieleromgeving in Sittard-Geleen, waar de delegatie werd ontvangen door wethouder Jos Bessems (Sport). Daarbij werd stilgestaan bij de ambities die de gemeente heeft op het gebied van top- en breedtesport en de samenwerking met de provincie. D66-lijsttrekker Hans Teunissen benadrukte het belang van sport en beweging om mensen gezond en fit te houden. Topsport kan daarbij een inspiratiebron zijn.

Het Tom Dumoulin Bike Park is gefinancierd door de gemeente en provincie gezamenlijk en maakt onderdeel uit van de Sportzone Limburg. Uiteraard maakten de D66’ers, waaronder de regionale kandidaten Leon Vaessen (nr. 2 op de D66-lijst), Bert Kamphuis (nr. 6) en Nienke Vennik (nr. 7), gebruik van de gelegenheid om ook een rondje te rijden over het parcours, op jacht naar een persoonlijk ronderecord.

De volgende stop in de Westelijke Mijnstreek was de omgeving van Maastricht Aachen Airport. Daar werden gesprekken gevoerd met omwonenden en de directie van het vliegveld.

Daarna stapten de kandidaten weer op de fiets richting Maastricht waar de fietstocht eindigde.

Cookieinstellingen